Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Ελευθέριος Ανδρώνης: Πρώτη η Ελλάδα σε υπερβάλλουσα θνητότητα στην ΕΕ – Μια «πυρηνική βόμβα» στην υγεία, που έπεσε «για το καλό μας»!

 Ένας «ελέφαντας στο δωμάτιο» για τον οποίο κανένας υπεύθυνος δεν μιλά - Η υπερβάλλουσα θνητότητα σαρώνει την Ελλάδα, άλλα ουδείς δίνει απαντήσεις
 
Υπερβάλλουσα θνητότητα: Στην παρανοϊκή πραγματικότητα που βιώνουμε στη χώρα μας, μια τραγική διαπίστωση που θα έπρεπε να αναγκάσει άμεσα το υπουργείο Υγείας να θέσει την χώρα σε κατάσταση συναγερμού, ούτε λίγο – ούτε πολύ αντιμετωπίζεται ως ένα «φυσικό» φαινόμενο που απλά… συμβαίνει.
Ο λόγος για την εκτίναξη που καταγράφει η χώρα μας στην υπερβάλλουσα θνητότητα, και την πρωτιά που καταλαμβάνει μεταξύ των 27 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε για μια τρομακτική αύξηση θανάτων από όλες τις αιτίες, που ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο ποσοστό που καταγράφεται σε κανονικές συνθήκες.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Eurostat, η Ελλάδα εμφανίστηκε να έχει τον Αύγουστο ποσοστό υπέρβασης των αναμενόμενων θανάτων 24,3%, το οποίο είναι υπερδιπλάσιο από το αντίστοιχο μέσο ποσοστό των άλλων ευρωπαϊκών χωρών (12%). Ακόμα και βαλκανικές χώρες που οπωσδήποτε δεν φημίζονται για τις υποδομές Υγείας που διαθέτουν, βρίσκονται σε εξαιρετικά καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα. Η Βουλγαρία καταγράφει μόλις 5,1% υπερβάλλουσας θνητότητας, η Ρουμανία 6,6% και η Κροατία 7,8%.

Tον προηγούμενο μήνα (Ιούλιο), η Ελλάδα βρισκόταν στην πέμπτη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ποσοστό 23,7% και παρουσίαζε αυξητική τάση.

Τα νούμερα είναι αμείλικτα και δείχνουν με εμφατικό τρόπο πως οι Έλληνες πεθαίνουν σωρηδόν, δύο φορές συχνότερα από όσο πεθαίνει ο μέσος Ευρωπαίος. Ένας από τους υγιέστερους και μακροβιότερους λαούς της Ευρώπης, μέσα σε τρία χρόνια έγινε έρμαιο του θανάτου.

Θα έπρεπε να είναι πρώτη είδηση, κι όμως ουδείς ασχολείται!

Και όμως. Δεν γίνεται η παραμικρή παρέμβαση στον δημόσιο διάλογο που να αναδείξει – έστω και στοιχειωδώς – αυτό το μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας! Πλήρης αποσιώπηση του θέματος από τα συστημικά ΜΜΕ.

Εκτός από χώρα διαχείρισης… μίας νόσου, φαίνεται πως γίναμε και χώρα μιας και μόνο αιτίας θανάτου, αφού το non – covid θανατικό δεν απασχολεί το υπουργείο Υγείας, ούτε τους «ειδικούς» των τηλεοράσεων, ούτε τους δημοσιογράφους!

Ουδείς από τους ανευθυνοϋπεύθυνους δεν αξιώνεται να δώσει μια απάντηση γι’ αυτό το μακελειό που σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα θα οδηγούσε τον υπουργό Υγείας σε άμεση παραίτηση, αν όχι και σε λογοδοσία προς αναζήτηση ευθυνών. Κι όμως, το θέμα κουκουλώνεται και καμία έρευνα δεν διατάσσεται για να βρεθούν τα αίτια αυτής της πρωτοφανούς υπερβάλλουσας θνητότητας που θερίζει τον ελληνικό πληθυσμό.

Ούτε καν οι επιστήμονες που για δυόμισι έτη πήραν «εργολαβία» την θανατολογία, δεν διανοούνται να μιλήσουν για το τι σκοτώνει τους Έλληνες και δεν είναι ο κορονοϊός.

«Ξαφνικοί» και «ανεξήγητοι» θάνατοι, «ομερτά» για τις παρενέργειες των σκευασμάτων, παραμελημένες νεοπλασίες και χρόνια νοσήματα, ματαιωμένα χειρουργεία, εκτίναξη της χρήσης ναρκωτικών, ψυχοσωματικές παθήσεις, αυτοκτονίες, θύματα οικογενειακής βίας, λιγοστές και υποστελεχωμένες ΜΕΘ, και παράλληλα τρία εκατομμύρια Έλληνες να ζουν στα όρια της φτώχειας.

Αυτά είναι τα απότοκα μιας εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από κυβερνητικούς και «ειδικούς», και φανερώνουν πως οι μεγαλύτερες απειλές για τη ζωή είναι η κρατική εγκατάλειψη και η φίμωση του επιστημονικού διαλόγου που θα αναδείκνυε τις καταστροφικές συνέπειες των lockdown και την πραγματική σχέση κόστους – οφέλους των εμβολιασμών ανά ηλικία.

Ο Θάνος Πλεύρης έχει… σπουδαιότερα θέματα

Την ώρα που το ΕΣΥ έχει «μαύρη» τρύπα 440 αναισθησιολόγων και χιλιάδες ασθενείς που περιμένουν χειρουργεία για μήνες βρίσκονται σε τριτοκοσμικές λίστες αναμονής, ο Θάνος Πλεύρης ασχολείται με το πώς θα συνεχίσει το κινέζικο βασανιστήριο σε χιλιάδες υγειονομικούς και τις οικογένειες τους.

Σε μια από τις πολλές προκλητικές τοποθετήσεις του, ο κ. Πλεύρης είπε πως κατά την άποψη του οι υγειονομικοί σε αναστολή δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ γιατί «δεν πιστεύουν στην επιστήμη» και γιατί σύμφωνα με «τελευταίες μελέτες» οι ανεμβολίαστοι μεταδίδουν περισσότερο από τους εμβολιασμένους.

Είναι απορίας άξιον, για ποιες «μελέτες» μιλά ο Θάνος Πλεύρης, εφόσον υπάρχει μεγάλος αριθμός ερευνών που αποφαίνονται πως οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν εξίσου συχνά με τους ανεμβολίαστους. Προφανώς έχουμε να κάνουμε με μια κυβερνητική κοροϊδία που επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Άλλα ως «υπέρμαχος» ποιας επιστήμης εμφανίζεται ο… δικηγόρος Θάνος Πλεύρης; Μιλά γι’ αυτήν την επιστήμη που υποτάσσεται πλήρως στις πολιτικές σκοπιμότητες; Την επιστήμη της «μη αμφισβήτησης» και του δογματισμού; Την επιστήμη που ανέδειξε σε τηλεπαράθυρα «ειδικούς» που συμπεριφέρονταν σαν νοσταλγοί του Γιόζεφ Μένγκελε; Την επιστήμη που έκλεινε περιοχές με lockdown για μήνες και άνοιγε την Μύκονο μέσα σε τρεις μέρες; Αυτήν την επιστήμη που «κατάφερε» να κάνουμε πανευρωπαϊκό πρωταθλητισμό και σε θανάτους Covid και σε θανάτους από κάθε αιτία; Αυτήν την επιστήμη που εμφάνισε ένα πειραματικό σκεύασμα ως πανάκεια για όλες τις παθογένειες του ΕΣΥ;

Παταγώδης αποτυχία

Ο Σωτήρης Τσιόδρας εξομολογήθηκε στην τελευταία δημόσια εμφάνιση του πως «αποτύχαμε παταγωδώς». Όχι όμως επειδή παρέδωσε μια χώρα στις αγκάλες του θανάτου, άλλα μάλλον «γιατί… έφυγε από το προσκήνιο και σταματήσαμε να εμπιστευόμαστε την επιστήμη».

Οι αριθμοί που αναδεικνύει η Eurostat, μαρτυρούν πως ο κ. Τσιόδρας και η κουστωδία του όντως απέτυχαν παταγωδώς. Όχι γιατί ο κόσμος ξαφνικά σταμάτησε να εμπιστεύεται την επιστήμη, άλλα διότι πρώτοι οι επιστήμονες που πλαισίωναν την κυβέρνηση αντιμετώπισαν ως εχθρό τους την κοινωνία. Δεν στάθηκαν δίπλα άλλα στάθηκαν απέναντι από έναν ολόκληρο λαό. Τον στοχοποίησαν, τον λοιδώρησαν, τον απείλησαν και στη συνέχεια τον δίχασαν.

Αγνόησαν πλήρως την μεγάλη εικόνα των συνεπειών που θα είχαν οι εισηγήσεις τους σε δευτερεύοντα χρόνο, και εστίασαν εμμονικά στο «πλασάρισμα» των σκευασμάτων.  Έτσι φτάσαμε σήμερα στο να αντιμετωπίζουμε μια καταστροφική έξαρση «ορφανών» θανάτων, για τους οποίους ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη. Ένας ελέφαντας στο δωμάτιο, για τον οποίο κάνουμε πως δεν τον βλέπουμε…

πηγή: https://ethnegersis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου