Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Πώς θα ήταν ένας κόσμος χωρίς ατομική ιδιοκτησία;

 


8 Ιουλίου 2021, Aden Tate στο TheOrganicPrepper, Μετάφραση: Απολλόδωρος
 
Στο πλαίσιο της Μεγάλης Επανεκκίνησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, έχει βγει το μότο ότι μέχρι το έτος 2030, "δεν θα σας ανήκει τίποτα. Και θα είστε ευτυχισμένοι".
 
Για όσους από εμάς δεν έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου από τον κομμουνισμό, αυτό πιθανότατα φαίνεται κάπως ανησυχητικό. Ας εξετάσουμε όμως πώς ακριβώς μπορεί κανείς να διασφαλίσει ότι "οι άνθρωποι δεν θα κατέχουν τίποτα". 
 
Ας δούμε πώς μοιάζει ένας κόσμος χωρίς ατομική ιδιοκτησία. 
 

"Αν ήταν στο χέρι μου, οποιοσδήποτε δεν φοράει μάσκα όταν βγαίνει σε δημόσιο χώρο θα συλλαμβανόταν ... Αυτό είναι μια πράξη εγχώριας τρομοκρατίας και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τέτοια", δήλωσε ο δήμαρχος του Lancaster, Καλιφόρνια, Rex Parris 
 
Ας ξεκινήσουμε με τα φρούτα που κρέμονται χαμηλά, εντάξει; Ο John Locke επεσήμανε ότι "Κάθε άνθρωπος έχει ιδιοκτησία στο ίδιο του τον εαυτό", με τον Paul Skousen να προσθέτει περαιτέρω ότι το σώμα σας είναι το πρώτο κομμάτι της αρχικής ιδιοκτησίας που σας ανήκει. Αν δεν σας ανήκει τίποτα, δεν προκύπτει ότι και το σώμα σας δεν θα είναι πλέον δικό σας; 
 
Βλέπουμε ήδη τους καρπούς αυτού του τύπου σκέψης στους αναγκαστικούς  εξαναγκαστικούς) εμβολιασμούς για να μπορούν οι άνθρωποι να εργάζονται και να ταξιδεύουν (και να μην συλλαμβάνονται). Το έχουμε σίγουρα δει αυτό με την υποχρεωτική μάσκα. Ποιες θα μπορούσαν όμως να είναι οι περαιτέρω λογικές εξελίξεις αυτού του τύπου σκέψης; 
 
Η υποχρεωτική στείρωση αποκλείεται; Τι γίνεται με την υποχρεωτική δωρεά οργάνων; Είναι όντως τόσο μακριά από την ιδέα - δεν είναι το επόμενο λογικό βήμα - σε έναν κόσμο όπου δεν σας ανήκει τίποτα ;
 

"Η θεωρία του κομμουνισμού μπορεί να συνοψιστεί σε μία και μόνη πρόταση: κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας". - Καρλ Μαρξ. 
 
Δεν θα σας ανήκει πλέον το σπίτι σας. Και αν δεν έχετε πλέον το δικαίωμα επιλογής, το σώμα σας ή την ιδιοκτησία σας, τότε πιθανότατα δεν θα έχετε ούτε πολύ λόγο για το πού θα διαμένετε. Ίσως η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να υποστηριχθεί ως λόγος για να μεταφερθούν όλοι οι άνθρωποι στις πόλεις. Ίσως θα μπορούσε να υποστηριχθεί ο ρατσισμός/ισονομία ως λόγος για τον οποίο το σπίτι σας θα δοθεί σε κάποιον άλλον. 
 
Ανεξάρτητα από τη μορφή που θα λάβει χώρα, υπάρχουν εξαιρετικές πιθανότητες να μην σας επιτραπεί να ζήσετε εκεί που θέλετε για πολύ καιρό.
 

"Το νόημα της ειρήνης είναι η απουσία εναντίωσης στον σοσιαλισμό". - Καρλ Μαρξ.
 
Το δικαίωμά σας να υπερασπίζεστε είναι επικεντρωμένο γύρω από το δικαίωμά σας στη ζωή και το δικαίωμά σας στην ιδιοκτησία. Όπως απεικονίζεται παραπάνω, αν δεν έχετε πλέον το δικαίωμα στο σώμα σας, στην ουσία δεν έχετε πλέον ούτε το δικαίωμα στη ζωή σας. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει τίποτα για να υπερασπιστείτε. "Εμείς - η κυβέρνηση - θα το κάνουμε αυτό για εσάς". 
 
Ομοίως, η Δεύτερη Τροπολογία πρέπει να καταστραφεί για να συντριβεί κάθε πιθανή αντίθεση. Στο αριστούργημά του Ο δρόμος προς την υποτέλεια (The Road to Serfdom), ο FA Hayek επεσήμανε ότι οι άνθρωποι αντιστέκονται στο να τους ληστεύουν: είτε αυτό γίνεται από κάποιον με μάσκα του σκι είτε από κάποιον με σήμα. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο ένας κολεκτιβιστής μπορεί έτσι να διασφαλίσει ότι οι εντολές του ακολουθούνται είναι με ολοένα αυξανόμενες ποσότητες βίας κατά των αντιστεκόμενων. 
 
Η πράξη αυτή δυσχεραίνεται έντονα από εκείνους που είναι ικανοί να αμυνθούν απέναντι στην επίθεση. Είναι πολύ πιο εύκολο να εξαναγκάσεις έναν άοπλο πληθυσμό να υποκύψει σε κάθε σου ιδιοτροπία (μάρτυρας η σημερινή Αυστραλία, ο Καναδάς ή το Ηνωμένο Βασίλειο), και ως εκ τούτου, η Αμερική πρέπει να αφοπλιστεί. 
 

"Επειδή έχουμε καθοδηγηθεί από μια ρεπουμπλικανική κυβέρνηση που πιστεύει στην απλοϊκή αντίληψη ότι οι άνθρωποι που έχουν πλούτο δικαιούνται να τον κρατήσουν και έχουν αντιπάθεια για τα μέσα που διαθέτουμε για την αναδιανομή του πλούτου". - Jim Moran (D-VA) 10 Νοεμβρίου 2008 
 
Εάν δεν πρόκειται να έχετε τίποτα στην κατοχή σας, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε πλέον να έχετε τίποτα στις αποταμιεύσεις σας. Οποιαδήποτε χρήματα έχετε βάλει σε 401k, λογαριασμούς ταμιευτηρίου, θυρίδες ασφαλείας ή κάτι παρόμοιο, θα εξατμιστούν εν μία νυκτί. Αυτό μπορεί να συμβεί μέσω τριών βασικών μηχανισμών. 
 

Ο πρώτος είναι μέσω του υπερπληθωρισμού Όπως επεσήμανε ο John Stormer στο βιβλίο του None Dare Call It Treason, ο υπερπληθωρισμός ήταν ένας από τους κύριους λόγους για την κομμουνιστικοποίηση της Κίνας. Αν καταφέρετε να αποπληθωρίσετε το νόμισμα ενός έθνους σε σημείο που να μην έχει αξία (που εν μέρει επιτυγχάνεται με την εγκατάλειψη του κανόνα του χρυσού), μπορείτε να οδηγήσετε μια χώρα στην καταστροφή. Μόλις συμβεί αυτό, μπορείς να ξαναχτίσεις από τις στάχτες - οι προθέσεις του Καρλ Μαρξ για τον κομμουνισμό από την αρχή. 
 
Αυτό το κατεστραμμένο έθνος είναι τώρα ώριμο για τη συγκομιδή από τους κομμουνιστές, οι οποίοι θα μπουν γρήγορα στο κενό και θα δημιουργήσουν μια δική τους κυβέρνηση. 
 

Ο δεύτερος τρόπος με τον οποίο μπορούν να κατασχεθούν οι αποταμιεύσεις είναι η εθνικοποίηση. Όταν μια κυβέρνηση αποφασίζει απλώς ότι όλοι οι συνταξιοδοτικοί λογαριασμοί θα κρατικοποιηθούν, μόλις χάσατε όλες τις αποταμιεύσεις σας μέσω της κρατικής κλοπής. Πιθανότατα θα σας δοθεί το βάλσαμο: "Αλλά κοιτάξτε, εμείς θα σας φροντίσουμε. Υπάρχει μια κυβερνητική σύνταξη για εσάς, ένα καθολικό βασικό εισόδημα, δωρεάν εκπαίδευση, δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, δωρεάν στέγαση, κουπόνια σίτισης. Μην ανησυχείτε. Δεν έχετε πια τις οικονομίες σας, αλλά αυτό είναι πολύ καλύτερο". Αν δεν πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να συμβεί, σκεφτείτε την Κύπρο το 2013, όταν η κυβέρνησή της δέσμευσε τους λογαριασμούς για ένα "bail-in". 
 
Να θυμάστε ότι μια κοινωνία χωρίς μετρητά καθιστά πολύ πιο εύκολο για την κυβέρνηση να ελέγχει κάθε σας σεντ. 
 

Ο τρίτος τρόπος με τον οποίο μπορούν να καταστραφούν οι αποταμιεύσεις είναι η καταστροφή ενός έθνους μέσω πολέμου. Με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει με τον υπερπληθωρισμό, οι εισβολείς σκαρφαλώνουν πάνω στα ερείπια για να δημιουργήσουν ένα "νέο" νόμισμα σε ένα έθνος. Αυτό μπορεί να συμβεί μέσω ευθέως πολέμου/εισβολής ή μέσω "ανθρωπιστικής βοήθειας" μετά από κάποιου είδους εθνική τραγωδία που αφήνει ένα έθνος σε ερείπια. 
 

"Ο σοσιαλισμός είναι το δόγμα ότι ο άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα να υπάρχει για τον εαυτό του. Ότι η ζωή και η εργασία του δεν ανήκουν σ' αυτόν, αλλά ανήκουν στην κοινωνία, ότι η μόνη δικαιολογία της ύπαρξής του είναι η υπηρεσία του στην κοινωνία και ότι η κοινωνία μπορεί να τον διαθέσει με όποιον τρόπο θέλει για χάρη οποιουδήποτε θεωρεί ότι είναι το δικό της φυλετικό, συλλογικό καλό". - Ayn Rand 
 
Η επιχείρησή σας είναι μέρος της περιουσίας σας. Σας δίνει τη δυνατότητα να παράγετε -με την παραγωγή να είναι ο πραγματικός πλούτος, όπως επισήμανε η Ayn Rand- και, επομένως, πρέπει να σας την πάρουν και αυτή. Αυτό πιθανότατα θα γίνει μέσω της κρατικοποίησης όλων των επιχειρήσεων. Αυτό έχει ήδη συμβεί στο παρελθόν (π.χ., εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων) και πρέπει να επιβληθεί για να πραγματοποιηθούν οι προθέσεις του WEF για έναν "πλανήτη χωρίς ιδιοκτησία". 
 
Το αν θα σας επιτρέπεται ακόμα να εργάζεστε στον τομέα που έχετε επιλέξει, μένει να το δούμε. Η επιλογή είναι μια πτυχή της ελευθερίας (ο δεύτερος τομέας σύμφωνα με τον John Stuart Mill), και μόνο ένας ανόητος θα πίστευε ότι το WEF αφορά την ελευθερία. Έτσι, είναι πολύ πιθανό ότι ο κεντρικός σχεδιασμός θα καθορίσει πού θα εργάζονται κάποιοι άνθρωποι (π.χ. φράγματα, δρόμοι, κανάλια κ.λπ. που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση). 
 

Τον Μάιο του 1918, ο Francis Smith Nash και η σύζυγός του συνελήφθησαν, με εγγύηση 3.000 δολάρια (57.000 δολάρια το 2021). Το έγκλημά τους; Κατείχαν πάρα πολλά τρόφιμα στο σπίτι τους - παρά το γεγονός ότι όλα είχαν αγοραστεί νόμιμα - επειδή παραβίαζαν τον Νόμο περί Ελέγχου Τροφίμων. 
 
Αν δεν πρόκειται να σας ανήκει τίποτα, αυτό σημαίνει ότι όλα όσα βρίσκονται σήμερα κάτω από τη στέγη σας δεν θα είναι δικά σας ούτε για πολύ ακόμα. Η κατάσχεση που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση πρέπει να ακολουθεί την αναγκαιότητα. Η ευκολότερη μέθοδος θα ήταν να υπάρχουν κέντρα "παράδοσης" όπου οι άνθρωποι θα έφερναν τα αγαθά τους σε "κέντρα συλλογής". Κάτι παρόμοιο συνέβη στη Βενεζουέλα και θυμάστε όταν τα ράφια αδειάστηκαν πριν το λουκέτο και τα ΜΜΕ κατηγόρησαν τους προνοητικούς (preppers); 
 
Θα θεσπιστούν πολύ αυστηρές ποινές εναντίον όσων δεν έφερναν εθελοντικά όλα όσα τους ζητούνταν. Και πάλι, αυτό είναι αναγκαίο σε έναν τέτοιο κόσμο, όπως επισήμανε ο FA Hayek. Οι συντριπτικές επιδείξεις βίας πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των αρχικών αντιστεκόμενων με μια σημαντική διασπορά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ώστε να υποταχθούν σε υποταγή σε όσους αντιδρούν στο θέμα. 
 
Για όσους εξακολουθούσαν να αντιστέκονται, η κατάσχεση από πόρτα σε πόρτα θα συνεχιζόταν, με ένοπλους άνδρες να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να κατασχέσουν ό,τι απέμεινε.
 

"Η οικογένεια αποτελεί πλέον ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποδυναμωθεί, αν είναι δυνατόν, ώστε να απελευθερωθούν τα άτομα και κυρίως τα παιδιά από τον εξαναγκασμό της οικογενειακής ζωής". - Διεθνές Συνέδριο για την ψυχική υγεία, Λονδίνο, 1948 
 
Για άλλη μια φορά, ο κολεκτιβισμός σε όλη την ιστορία κατέφυγε συχνά στην κοινή εκμετάλλευση των παιδιών. Μάρτυρας η κυβερνητική κατάσχεση των παιδιών στην αρχαία κολεκτιβιστική Σπάρτη. Τα αγόρια τα έπαιρναν στην ηλικία των 7. Στην κολεκτιβιστική αυτοκρατορία των Ίνκας, όλα τα κορίτσια παραδίδονταν στο κράτος στα 13. Το ένα τρίτο εμπλεκόταν σε θρησκευτικές πρακτικές, το ένα τρίτο δινόταν ως σύζυγοι/παλλακίδες και το υπόλοιπο τρίτο σφάζονταν στο βωμό. Αν εξετάσουμε την πιο πρόσφατη ιστορία, μπορούμε να δούμε πώς η Χιτλερική Νεολαία επηρέασε το μέλλον του έθνους της. 
 

"Αν αποκαλυφθεί ότι δεν έχεις χαρακτήρα και εργατικότητα που να αξίζει όλο αυτό τον κόπο, θα μπορούσες ενδεχομένως να εκτελεστείς με ευγενικό τρόπο..." - Τζορτζ Μπέρναρντ Σο, σοσιαλιστής.
 
Όπως επεσήμανε η Ayn Rand, όταν πεθάνουν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, σύντομα θα ακολουθήσουν όλα τα άλλα δικαιώματα. Τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα είναι το θεμέλιο όλων των άλλων δικαιωμάτων. Δεδομένου ότι η καταστροφή των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας είναι ο τελικός στόχος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και της Μεγάλης Επαναφοράς - όπως φαίνεται από τη δική τους προπαγάνδα - αυτό σημαίνει ότι η ελευθερία του λόγου, το δικαίωμα στην άμυνα, το δικαίωμα στη ζωή δεν θα είναι πολύ μακριά. 
 
Σε πολλές περιπτώσεις και με πολλούς τρόπους, αυτές οι ελευθερίες έχουν ήδη καταργηθεί. Θέλετε να ζήσετε σε έναν κόσμο όπου αυτή η καταστροφή θα ολοκληρωθεί; 
 

Μπορεί να φανεί σε κάποιους που διαβάζουν σαν να διαδίδω φόβο αποκλειστικά και μόνο για τον ίδιο τον φόβο. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτό δεν ισχύει. Σας το γράφω αυτό επειδή ανησυχώ ειλικρινά. Σκεφτείτε μόνοι σας τις λογικές εξελίξεις.
 
Αν πρόκειται να ζήσετε σε μια κοινωνία όπου δεν σας ανήκει τίποτα, ποια είναι τα λογικά σκαλοπάτια μιας τέτοιας κατάστασης; Τι μπορεί να συναχθεί; Τα συμπεράσματά μου επί του θέματος δεν είναι καθόλου πρωτότυπα. Προέρχονται από την εξέταση του τι έχει ήδη συμβεί στην ανθρωπότητα και από την εξέταση των πλήρων συνεπειών ενός κόσμου χωρίς ιδιοκτησία. 
 
Κάνοντας το ίδιο, πιστεύω ότι θα καταλήξετε στα ίδια συμπεράσματα με εμένα.


Μπορώ να σας εγγυηθώ το εξής: είναι ένας κόσμος όπου η ευτυχία είναι ένα συναίσθημα που θα έχετε ξεχάσει προ πολλού. 
 

Είναι αυτό που φαντάζεστε; Μπορείτε να σκεφτείτε οτιδήποτε που δεν θα μας ανήκει πλέον και το οποίο παραλείφθηκε; Ας το συζητήσουμε στα σχόλια. 
 

πηγή: ethnegersis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου