Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Τελικά γιατί διώχτηκαν 7.000 απ’ το ΕΣΥ; Για να «βράζουν» σήμερα τα νοσοκομεία από κρούσματα εμβολιασμένων υγειονομικών;

 


Την ώρα που η Όμικρον θερίζει εμβολιασμένους υγειονομικούς στο ΕΣΥ, προκύπτει η ερώτηση: Από που και ως που ο άρρωστος εμβολιασμένος υγειονομικός διαφέρει από τον υγιή ανεμβολίαστο συνάδελφο που βρίσκεται σε αναστολή;

ΕΣΥ: Δεν θα είναι υπερβολή να πούμε πως η επέλαση της μετάλλαξης «Όμικρον» που ξεκίνησε να αποδεκατίζει το (ήδη ελλιπές) υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, κυριολεκτικά κονιορτοποίησε το γελοίο κυβερνητικό αφήγημα που είχε στείλει στην πόρτα της εξόδου 7.000 (και πλέον) ανεμβολίαστους υγειονομικούς.


Χαμός από κρούσματα εμβολιασμένων στο ΕΣΥ

Ενδεικτικά παραδείγματα, το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με 92 υγειονομικούς να νοσούν, το νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» με 79 κρούσματα, το «Σωτηρία» με 55 κρούσματα, το «ΚΑΤ» με 66 κρούσματα, ο «Άγιος Σάββας» με 37 κρούσματα.

Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών μιλούν για ένα ασταμάτητο ντόμινο μετάδοσης που παρατηρείται στα δημόσια νοσοκομεία, με δεκάδες εργαζόμενους να νοσούν και να βγαίνουν εκτός μάχης. Η ΠΟΕΔΗΝ ισχυρίζεται πως νοσούν τουλάχιστον 2.500 υγειονομικοί από κορονοϊό αυτή την περίοδο.

Τα ίδια τα γεγονότα λοιπόν μας φανερώνουν το «μεγαλείο» αυθαιρεσίας και παραλογισμού της κυβέρνησης. Τα δημόσια νοσοκομεία έγιναν hot spots κορονοϊού και όλα τα επιχειρήματα κατέρρευσαν μαζί με τα ψεύτικα «στεγανά» που υποτίθεται πως υπήρχαν.

Και γεννιέται το ερώτημα: o εμβολιασμένος υγειονομικός τελικά κράτησε τη δουλειά του διότι – σε σχέση με τον ανεμβολίαστο – καταφέρνει… τι;

Να μη νοσήσει και κατά συνέπεια να αφήσει το πόστο του κενό; Μα αφού νοσεί κανονικότατα, και με μεγάλη ευκολία μάλιστα όπως φανερώνουν οι αριθμοί!

Να μη μεταδώσει τον ιό στους συναδέλφους και παρ’ ελπίδα σε ασθενείς; Μα και αυτό συμβαίνει. Συνέβαινε με τη «Δέλτα» και συμβαίνει πολύ περισσότερο τώρα με την «Όμικρον». Δεν «βράζουν» τα νοσοκομεία από κορονοϊό τώρα; Άλλαξε κάτι;

Να μη κινδυνεύσει ο ίδιος, αφού ο εμβολιασμένος υγειονομικός υποτίθεται πως θα περάσει τη νόσηση πιο ελαφριά; Πέραν του ότι και εμβολιασμένοι (σε μικρότερο ποσοστό) καταλήγουν σε ΜΕΘ και πεθαίνουν, φαντάζει κωμικό να πούμε πως η κυβέρνηση έδιωξε 7.000 υγειονομικούς επειδή ανησύχησε για… το καλό τους. Δηλαδή τους «έσωσε» από τον ιό, καταδικάζοντας τους σε πείνα και ανέχεια; Αστεία πράγματα.

Σε τι υπερισχύει λοιπόν ο σημερινός εμβολιασμένος υγειονομικός από τον ανεμβολίαστο που ζητά να ελέγχεται με καθημερινά τεστ και να πάρει την εργασία του και τη ζωή του πίσω;

Έχει κάποια απροσδιόριστη υγειονομική… υπεροχή; Ανήκει σε κάποια… «ανώτερη φυλή»; Υπερέχει όσον αφορά την υπακοή στη κυβέρνηση; Είναι καλύτερος γιατί «συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις»; Έχει… ανώτερα κοινωνικοπολιτικά φρονήματα; Τον εγκρίνει κάποια αναχρονιστική ιδεολογία που χωρίζει τους ανθρώπους σε α’ και β’ κατηγορίας;

Προς Θεού, δεν έχουμε το παραμικρό προς τους ενεργούς υγειονομικούς που δουλεύουν στις πιο αντίξοες συνθήκες και η κυβέρνηση τους βγάζει το λάδι για να καλύψει τις δικές της τραγικές επιλογές. Την παραφροσύνη των αποφάσεων που παίρνονται, θέλουμε να αναδείξουμε.


Η κυβέρνηση συνεχίζει να κυνηγά την ουρά της εμμονής της

Ας μας εξηγήσει κάποιος λοιπόν. Πως ένας άρρωστος εμβολιασμένος υγειονομικός είναι προτιμότερος από έναν υγιή ανεμβολίαστο συνάδελφο; Από τη στιγμή που οι συνθήκες φέρνει τους πάντες να βράζουν στο ίδιο καζάνι, προς τι αυτή η συμπλεγματική εμμονή της κυβέρνησης;

Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον αν μπορούσαμε να καταμετρήσουμε τι ποσοστό εμβολιασμένων υγειονομικών νοσεί (και θα νοσήσει το επόμενο διάστημα) από κορονοϊό και τι ποσοστό νοσούντων θα υπάρξει από τους 7.000 υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή. Έτσι για να δούμε αν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά, και στην τελική να αποδειχθεί (με ακόμα ένα στοιχείο) πως δεν ευσταθεί ούτε κατ’ ελάχιστον αυτό το γελοίο επιχείρημα που πέταξε αυτούς τους ανθρώπους στον δρόμο.

Και αντί αυτό το φαινόμενο που χτυπά αλύπητα τα νοσοκομεία να ξυπνήσει τους ιθύνοντες, εκείνοι συμπεριφέρονται ακόμα πιο εμμονικά και σπασμωδικά. Υποτιμούν ακόμα περισσότερο τη νοημοσύνη μας.

Διότι πως χειρίζονται τα αλλεπάλληλα κρούσματα που αδειάζουν τα νοσοκομεία μας από προσωπικό; Παίρνουν πίσω τους 7.000 ετοιμοπόλεμους και εμπειρότατους υγειονομικούς, όπως θα όριζε η λογική; Όχι βέβαια. Η λογική μας έχει εγκαταλείψει προ πολλού άλλωστε.

Άλλα τι κάνουν; Μικραίνουν την περίοδο της καραντίνας γι’ αυτόν που νοσεί! Ιδιοφυές! Μα πως σκέφτηκαν τέτοια φοβερή ιδέα; Είσαι ασυμπτωματικός υγειονομικός; Σε 5 μερούλες έλα πίσω! Και ας μην έχει εξαλειφθεί το ιικό φορτίο. Και ας μεταδίδεις ακόμα. Και ας διαφωνούν σφόδρα με αυτό το μέτρο αρκετοί επιστήμονες. Μιλάμε για υγειονομική υπευθυνότητα, όχι αστεία!

Και τι άλλο κάνουν; Μετακινούν προσωπικό από κλινική σε κλινική και ακυρώνουν τακτικά προγραμματισμένα χειρουργεία και τακτικές εξετάσεις. Όλο το βάρος στην πλάτη και την υγεία του πολίτη! Για άλλη μια φορά θύμα η δημόσια υγεία, με πολίτες να μένουν απροστάτευτοι με αφρόντιστα νοσήματα.

Και όλα αυτά για να μην καταδεχθούν να πάρουν πίσω τους 7.000 ανθρώπους που αδίκησαν! Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να συλλάβει κανείς το μέγεθος της παράνοιας που αντιμετωπίζουμε…

πηγή: https://www.sportime.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου