Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Ιωάννης Κουντουράς, Ομολογητές και αποδομητές…

 

  

1.  Ο ηθοποιός Άρης Σερβετάλης, «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» (σε δήθεν εἰσαγωγικά) στις 22 του μηνός Νοεμβρίου 2021, διέκοψε την παράσταση «Ρινόκερος» και αποχώρησε από το θέατρο, διότι δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους.  Έτσι, το θέατρο «Κιβωτός» έριξε την αυλαία. Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε δηλώσει σε υπεύθυνους παράγοντες της παράστασης ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τον οποιονδήποτε διαχωρισμό ανθρώπων και είχε προειδοποιήσει ότι θα αποχωρήσει σε περίπτωση που τα θέατρα υποδέχονται μόνο εμβολιασμένους.

2.  Ὁ πρώην Μητροπολίτης Δωδώνης, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (σε δήθεν χωρίς εισαγωγικά), ερωτηθείς για το εάν θα μπορούσαν οι πιστοί να δείχνουν τουλάχιστον βεβαίωση αρνητικού rapid test για την είσοδό τους στους Ιερούς Ναούς, είπε ότι δεν είναι αρκετό αυτό. «Πρέπει να υπάρξει απαγορευτικό εισόδου στους ναούς, στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο». Αυτή η ρασοφόρος πληθωρική μορφή, παρόλο το σεβαστό ιερό σχήμα που εκπροσωπεί, σε πρόσφατη συνέντευξη σε δημόσιο κανάλι, εκτός άλλων παρεκκλίσεων, τόνισε ότι  «κρέμασμα θέλουν οι παπάδες που μεταφέρουν τον ιό... και όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος». μια φρασεολογία υπεροπτική, ως μη ώφειλε, με αποπτωτική απόχρωση. Ο ρουμάνος θεατρικός συγγραφέας Ευγένιος Ιονέσκο, από τους επιφανέστερους εκπροσώπους του θεάτρου του παραλόγου, έχοντας υπόψη του την αναφερόμενη ρασοφόρο μορφή,  θεωρώ ότι θα είχε γράψει σχετικό έργο που πιθανόν να ξεπερνούσε τον “Rhinocero”!

3.  Ὁ Μακαριστός Μητροπολίτης Φλωρίνης άγιος Αυγουστίνος Καντιώτης είχε γράψει: «Ο Χριστόφορος ο Καλύβας, ένας επιστήθιος φίλος μου, σπουδαία φυσιογνωμία, ιστορική φυσιογνωμία, μου έλεγε προ ετών που συζητούσαμε: ‘‘Ρε Αυγουστίνε, δεν κατάλαβες τι θα γίνει; Ο σατανάς μετεχειρίσθη όλα τα μέσα για να διαλύσει την Εκκλησία. Θα μεταχειριστεί εις τους εσχάτους καιρούς και ένα τελευταίο όπλο. Θα ντύσει παπάδες και δεσποτάδες πρόσωπα της εξουσίας του, θα τους φορέσει εγκόλπια και θα τους δώσει πατερίτσες. Και διά μέσου αυτών των αρχιερέων θα διαλύσει την Εκκλησία’’. Ο σατανάς θα εμφανισθεί με ράσα, με άμφια, με πατερίτσες και μπαστούνες»!

Ὁ άγιος π. Αυγουστίνος είχε αναφέρει ότι οι «ορθόδοξοι» κληρικοί θα είναι το τελευταίο όπλο του σατανά στα έσχατα χρόνια!

Εμείς μάλλον, απαιτείται να κάνουμε, προς το παρόν, μία διόρθωση. Στην περίπτωση του ομολογητή ηθοποιού κ. Σερβετάλη να βγουν τα εισαγωγικά, επειδή με την συνοδό  θαρραλέα και πεπαρρησιασμένη στάση του όντως ενεργεί ως άνθρωπος του Θεού, και να τοποθετηθούν, τουλάχιστον, στο όνομα του πρώην μητροπολίτη, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, χρήζει απώλειας βάρους, διότι η  παχυσαρκία  αποτελεί, μεταξύ άλλων παραμέτρων, και παράγοντα κινδύνου για ανάπτυξη COVID-19 σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Και σαν φινάλε: Τι κρίμα, η ψυχική παχυσαρκία να μη φαίνεται σε ένα καθρέπτη!  Τι κρίμα…


Υποσημειούμαι

Ι. Κουντουράς 

Ομότιμος καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ

πηγή: https://aktines.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου