Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Εσύ είσαι η καλή είδηση…

 


Εσύ που επιμένεις να χαίρεσαι, να ελπίζεις και να είσαι αισιόδοξος, σε έναν κόσμο που ξέχασε να γελά, εσύ που αγαπάς το Χριστό ακόμα πιο πολύ στα δύσκολα, την ώρα που πολλοί Τον εγκαταλείπουν και τον ειρωνεύονται, εσύ που ευωδιάζει Χριστό σε έναν άλλον κόσμο μαραμένο, εσύ που αντέχεις να το ξέρεις το Όνομά Του ότι κι αν συμβεί, είστε πολύ αξιέπαινος και αξιοθαύμαστος.

Δεν είναι και λίγο αυτό που κάνεις!

Εσύ πού ψάλλεις όλο το χρόνο το “Χριστός Ανέστη”, πού εμβολιάζεις στους συνανθρώπους σου την πίστη σου και την αγάπη σου για τον Χριστό, που παραμερίζει στα δικά σου προβλήματα και προστρέχεις στη βοήθεια του αδελφού, εσύ που προσεύχεσαι κρυφά για όλους με καρδιά πλημμυρισμένη αγάπη και πόνο και ήρθε εκεί για όσους σε χρειάζονται πριν στο ζητήσουν, συνέχισε έτσι... Είσαι το αλάτι του κόσμου!

Νομίζεις πως δεν είσαι τίποτα σπουδαίο, όταν η μόνη προσευχή για το παιδί σου είναι "να είναι κοντά στο Χριστό" ή όταν θες να βρεις μία άλλη δουλειά με λιγότερα χρήματα για να προστατεύσεις την ψυχή σου.

Κι όμως είσαι τόσο σπουδαίος!

Έλεγε ο Ιωάννης ο Θεολόγος πριν 1.900 χρόνια περίπου “ο κόσμος όλος εν το πονηρό κείται” (Α΄Ιω.ε΄,19). Δηλαδή “όλοι οι μακριά από το Θεό άνθρωποι βρίσκονται υπό την εξουσία και επίδραση του πονηρού πνεύματος”.  Και κάθε μέρα μακριά από το Θεό αυξάνει την επίδραση του πονηρού πάνω μας και μέσα μας.

Άνθρωποι σαν και σένα όμως, Χριστιανοί, είναι φάροι ή έστω φωτεινά λαμπάκια που όμως είναι πολύ χρήσιμα μέσα στα μαύρα σκοτάδια του κόσμου!

Μέσα στη γενική διχόνοια επιλέγεις την ένωση, μέσα στον κόσμο των ακραίων απόψεων, του φόβου, του φθόνου, της βίας και της οργής, εσείς η φωνή της σύνεσης και της πνευματικής λογικής. Ενώ οι περισσότεροι είναι κλεισμένη στο “καβούκι” τους και νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους, εσύ φορτώνεσαι και το καβούκι τον άλλον. Προτιμάς τη συγχώρεση από την μνησικακία, την ειρήνη από το θυμό, την αρετή από την ηδονή, το Χριστό από τον εαυτό σου.

Νομίζεις ότι δεν είσαι κάτι ιδιαίτερο, ότι είσαι ένας απλός χριστιανός που κάνεις τα αυτονόητα. Παρατηρώ όμως ότι έτσι που έγινε ο κόσμος, τίποτα καλό δεν είναι αυτονόητο... αυτονόητη έχει γίνει μόνο η αμαρτία! Μέσα στα τόσα “κακά και ανάποδα” που μας βομβαρδίζουν ειδήσεις…

Εσύ για μένα είσαι η καλή είδηση! 

Συνεχίζεις να ζεις για το Χριστό, να νηστεύεις να πέφτεις και να σηκώνεσαι…

Συνεχίζεις τον αγώνα. Δεν τα παρατάς!

Σε άλλες εποχές άγιοι ήταν αυτή που ανάσταιναν νεκρούς, έφταναν στην απάθεια ή αποκεφαλίζονταν για το Χριστό . Σήμερα, για μένα, άγιος είσαι εσύ που αντέχεις ακόμα.

Εσύ δίνεις ελπίδες και σε μένα.

 Γι' αυτό υποκλίνομαι σε σένα.

 Σε ευχαριστώ και σε αγαπώ!

(Κ.Δ.Μ.) 

πηγή: https://panagia-ierosolymitissa.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου