Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Ζώντας την "Βαβέλ" των εμβολίων





Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την ευθύνη απέναντι στον συνάνθρωπο,ενόψει της υγειονομικής κρίσης την οποία βιώνουμε. Παράλληλα σύσσωμη η πολιτική και εκκλησιαστική εξουσία προέτρεπαν τους πάντες να εμβολιαστούν. Ζούμε την κλιμάκωση ενός άνευ προηγουμένου υγειονομικού εκβιασμού προς τους πολίτες, ενός ενορχηστρωμένου ψυχολογικού πολέμου από τον πολιτικό, επιστημονικό και δημοσιογραφικό κόσμο.

Πολλοί αντιδρούν τόσο για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρήθηκε να επιβληθεί ο εμβολιασμός, όσο και για το γεγονός ότι αρχικά δεν γνωρίζαμε τη σύσταση των εμβολίων αλλά κυρίως γιατί κάποιοι επιχειρούν να θεσπίσουν την υποχρεωτικότητά τους, ενώ η κ.Β.Θάνου τονίζει πως είναι Αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός - "Άλλα υπέγραψε η κυβέρνηση και άλλα κάνει" ανέφερε σε δήλωσή της στο pronews.

Για άλλη μια φορά όμως...

 Η διαίσθηση των πολιτών αποδείχθηκε αλάνθαστη. Είναι, λοιπόν, άδικη κρίση η επίθεση κατά των ‘’απειθῶν’’, καθ’όσον είναι χαίνον το κενό, απὸ την έλλειψη κάθε δημοσίου ελευθέρου και πολυφωνικού διαλόγου, βασικού στοιχείου της πολυτραυματισμένης δημοκρατίας.

Προβληματίζει όμως η συμπεριφορά όσων βρίσκονται σε θέση ευθύνης αλλά την ευθύνη δεν την πήραν ποτέ, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές..πολλοί συνάνθρωποι μας κινδύνευσαν...ούτε ένα συγγνώμη, αντί αυτού συνεχίζουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών με δηλώσεις τύπου: "Άξιζε ο κίνδυνος του AstraZeneca" Ενώ εξοργιστική είναι και η δήλωση οτι η χορήγηση των εμβολίων έγινε σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοκ.


Παραθέτουμε για την δική σας ενημέρωση κάποια στιγμιότυπα από διάφορες ενημερωτικές εκπομπές της Ελληνικής τηλεόρασης.


Ο Καθηγητής μικροβιολογίας Αλκ. Βατόπουλος στον ΣΚΑΪ | Σήμερα | 15/06/2021

Ο Δημήτρης Οικονόμου και η Μαρία Αναστασοπούλου σε αυτήν την εκπομπή μας εξέπληξαν ευχάριστα με τις εύστοχες ερωτήσεις τους.



Λινού: Δε θα πρότεινα στις γυναίκες κάτω των 50 να επιλέξουν να εμβολιαστούν με Johnson & Johnson




Λινού: Θα έπρεπε να έχουν απαγορευτεί οι εμβολιασμοί σε γυναίκες κάτω των 50 με AstraZeneca και J&J









Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, έριξε «βόμβα» χθες λέγοντας πως και το εμβόλιο της Johnson & Johnson έχει παρόμοιες παρενέργειες με αυτό της AstraZeneca.

Μετά απ' αυτή την εξέλιξη και το εμβόλιο της Johnson & Johnson έχει μπει στο στόχαστρο πολλών «ειδικών» και δεν είναι διόλου απίθανο να υπάρξει σύντομα κάποια παρόμοια σύσταση με αυτή που έκανε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού για το AstraZeneca.
Την ώρα που απαγορεύτηκε και στην Ευρώπη  για λόγους ασφαλείας το εμβόλιο της J&J Στην Ελλάδα επικρατεί Βαβελ

«Ό,τι ισχύει για το AstraZeneca ισχύει και για την Johnson & Johnson. Αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να το δεις. Το Johnson & Johnson, παρά το γεγονός ότι είναι μονοδοσικό, έχει πάρα πολλές ομοιότητες με της AstraZeneca. Ελλείψει, λοιπόν, άλλων δεδομένων εκτιμώ ότι αυτή είναι η σωστή προσέγγιση», ανέφερε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Αντώνης Γούλας.

Επίσημη επιβεβαίωση: «25-27 περιστατικά μυοκαρδίτιδας στην Ελλάδα μετά από εμβολιασμό με εmβόλια Pfizer & Moderna»


Η Βάνα Παπαευαγγέλου μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και καθηγήτρια Παιδιατρικής αποκάλυψε τον αριθμό των περιστατικών μυοκαρδίτιδας ερευνώνται στην Ελλάδα μετά από εμβολιασμό με σκεύασμα mRNA. 

Όπως είπε η καθηγήτρια τα περιστατικά είναι 25-27 και αφορούν μεγάλους ανθρώπους ενώ τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί κυρίως το Ισραήλ αφορούν νέα άτομα ηλικίας από 18 έως 24 ετών.

Η κ. Παπαευαγγέλλου, πρόσθεσε επίσης ότι τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό με Pfizer είναι ήπια, και δεν αφήνουν κάποιο κατάλοιπο.

(Αρχικό κείμενο)

Επιβεβαιώνεται η έρευνα για περιστατικά μυοκαρδίτιδας στην Ελλάδα, τα οποία ενδέχεται να συνδέονται με εμβολιασμό με mRNA σκεύασμα.

Όπως σας ανέφερε χθες το pronews.gr υπήρχαν πληροφορίες πως ερευνώνται περιστατικά μυοκαρδίτιδας τα οποία φέρεται να συνδέονται με mRNA εμβόλιο, δηλαδή ή Pfizer, ή Moderna.

Και σήμερα αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και επισήμως από την Μαρία Τσόλια μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών και της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.


Η Μ.Τσόλια είπε στον ΣΚΑΪ ότι ο ΕΟΦ εξετάζει τέτοια περιστατικά, ενώ τόνισε ότι στην Πάτρα υπήρξε περιστατικό με μια νέα κοπέλα που εμφάνισε σοβαρότερη μυοκαρδίτιδα ωστόσο τα υπόλοιπα περιστατικά που διερευνώνται στη χώρα μας είναι ήπια.



Πηγές:
  • Εκπομπή  ΣΉΜΕΡΑ (ΣΚΑΙ)
  • Εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα(ΑΝΤ1)
  • Εκπομπή  Ώρα Ελλάδας (OPEN)
  • pronews.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου