Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Παθητά πάθη και λεξοπλαστική τέχνη

 

Πρωτ. Στέφανος Στεφόπουλος

Διαβάσαμε αυτή τη φράση (συγγνώμη για το “τη”!) στης ΕΡΤ τη σελίδα και φρίξαμε. Αν και η πρώτη μας αντίδραση ήταν η έκπληξη και η άρνηση να δεχθούμε ότι δεν επρόκειτο περί λάθους του λογισμικού.

“Όπως υποστηρίζουν άλλωστε εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, το EuroPride είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων, καθώς, από τη μία, τονίζει τις διεκδικήσεις της κοινότητας, από την επιθυμία να γιορτάσουν τα αυθεντικά εαυτά τους και τι έχουν κατακτήσει μέχρι σήμερα.” (ertnews.gr 20/6/24, 11:24)

“… τα αυθεντικά εαυτά τους”;

Κατά τα…”οι φοιτητές/οι φοιτήτριες/τα φοιτητά” και τα καλλιτεχνά;

Που είσαι Μπαμπινιώτη να θαυμάσεις την λεξοπλαστική ικανότητα των ” φωτεινών” της γης!!!

Μόνο μιά ερώτηση να κάνω παρακαλώ προς τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας ertnews.gr.

Αν όλη αυτή η εικόνα που θα μας βγάλουν οι “πολύχρωμοι, ρευστοί, ορατοί ουρανιοτοξίτες” είναι τα αυθεντικά “εαυτά” τους, τα κίβδηλα πως ακριβώς είναι;

Μήπως, τελικά, τη λεξοπλαστική τη λανσάρουν στο προσκήνιο τα νεοταξικά ΜΜΕ και όχι οι “διαφορετικοί” συμπολίτες μας; Δεν προσβάλλουν έτσι τις προσωπικότητες των ανθρώπων;

Εαυτά;… Ήμαρτον Κύριε!

Και μιά ακόμη εωσφορική πλάνη ή…πλάνον!

Η χρήση της λέξης “θηλυκότητα” αντί γυναίκας, κοριτσιού, κυρίας. Δηλαδή, ένας άντρας γεννημένος με αντρικά μέλη, νιώθει γυναίκα και απαιτεί να αποκαλείται “θηλυκότητα”. Το κατάλαβα σωστά; Ή η άλλη, “αρσενικότητα”.

Οπότε, θα μπορούσε να μας προκύψει το Κοκκινοσκουφί, η θηλυκότητα Μουλάν και το αρσενικότητα Ποπάϋ.

Χριστέ μου, πόσο ακόμα θα μας ανεχτείς;

πηγή: https://aktines.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου