Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Η Νίκη Κεραμέως στη συνεδρίαση της Λέσχης Bilderberg στη Μαδρίτη


Στη συνεδρίαση μετέχουν 130 προσωπικότητες- επιχειρηματίες, τραπεζίτες, πολιτικοί και ακαδημαϊκοί

Στη Μαδρίτη γιορτάζει τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της η περίφημη Λέσχη Bilderberg. Η συνάντηση πραγματοποιείται με μεγάλη μυστικότητα στο ξενοδοχείο Mirasierra της ισπανικής πρωτεύουσας και θα διαρκέσει ως την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ισπανικού Τύπου στη συνεδρίαση μετέχουν 130 προσωπικότητες- επιχειρηματίες, τραπεζίτες, πολιτικοί και ακαδημαϊκοί. Από ελληνικής πλευράς φέρεται να μετέχει η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, σύμφωνα πάντα με τον ισπανικό Τύπο. «Οι ιθύνοντες της Λέσχης επέλεξαν το ξενοδοχείο Eurostars Suites Mirasierra έτσι ώστε οι παγκόσμιοι μεγιστάνες, επιχειρηματίες και τραπεζίτες, να μπορούν να συναντηθούν με τις πιο σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες στην παγκόσμια σκηνή και να συμφωνήσουν σε κοινές στρατηγικές για αυτές που θεωρούν ότι είναι οι κύριες προκλήσεις που πρέπει να μοιραστούν σήμερα», τονίζουν πηγές στη Μαδρίτη.

«Περισσότεροι από 30 πράκτορες έχουν αποκλείσει το ξενοδοχείο και την γύρω περιοχή , αλλά το πιο εκπληκτικό είναι ο αριθμός των θάμνων που τοποθετήθηκαν στην είσοδο, έτσι ώστε να μην φαίνεται τίποτα από αυτό που συμβαίνει μέσα», γράφει η εφημερίδα LA GACETA.

Στην πανηγυρική συνεδρίαση για τα 70 χρόνια της Λέσχης Bilderberg θα εξεταστούν προτάσεις για την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η κλιματική αλλαγή αλλά και η άνοδος της άκρας δεξιάς, ενόψει των επικείμενων εκλογών για το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προσθέτουν οι ίδιες πηγές. «Αυτή η συνάντηση, η οποία χαρακτηρίζεται από τη μυστικότητα γύρω από το περιεχόμενο των παρεμβάσεων, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν επίσης την εξέλιξη και τις προκλήσεις που θέτει η ασταμάτητη απογείωση της τεχνητής νοημοσύνης, τις πολεμικές συγκρούσεις. που μαστίζουν τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία και τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες», προσθέτουν.

Η επιχειρηματική εκπροσώπηση

Η Λέσχη Bilderberg ιδρύθηκε το 1954 και η έδρα της είναι στην πόλη Λέιντεν της Ολλανδίας. Οι συμμετέχοντες συναντιούνται κάθε χρόνο σε ένα πολυτελές συγκρότημα σε διαφορετική χώρα, η οποία μπορεί να είναι σε τρεις περιοχές: Ευρώπη, Δυτική Ασία ή Βόρεια Αμερική. Στη φετινή συνεδρίαση μετέχουν εκπρόσωποι στο υψηλότερο επίπεδο, του επιχειρηματικού, οικονομικού, πολιτικού και ακαδημαϊκού κόσμου της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μάλιστα, ξεχωρίζει η συμμετοχή CEOs, ιδρυτών και προέδρων δεκάδων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και επενδυτικών κεφαλαίων σε διεθνές επίπεδο όπως οι Μουσάφα Σουλειμάν (Microsoft IA), Μάρεϊ Αχινκλος (BP), Άλμπερτ Μπουρλά (Pfizer), Τζέην Φρείζερ (Citigroup), Στείσι Αμπράμς (Sage), Ρότζερ Αλτμαν (Evercore), Κολμ Κέλεχερ (UBS), Κάσια Κιέλι (Warner Bros), Μαικλ Ο’ Λίρι (Raynair),Πατρίκ Πουαγιανέ (TotalEnergies), Γουάλ Σάουαν (Shell) και Μάρκο Αλβέρα (zhero.net ).

Από την Ισπανία, θα μετάσχουν 10 προσωπικότητες μεταξύ των οποίων, ο Υπουργός Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες , ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πάμπλο Χερνάντες ντε Κος, η πρόεδρος της Banco Santander, Ανά Μποτίν

Παρών και ο πολιτικός κόσμος

Στη συνεδρίαση μετέχουν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες – που μαζί αντιπροσωπεύουν περίπου τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων. Παρευρίσκεται ο Φινλανδός πρόεδρος, Αλεξάντερ Στούμπο, ο Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας (σήμερα πρόεδρος της Goldman Sachs International), η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Κάγια Κάλλας, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι και ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ολλανδίας και υποψήφιος ΓΓ του ΝΑΤΟ,Μαρκ Ρούτε, ο Γερμανός Υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν και ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ.

Έχει προγραμματιστεί επίσης συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ , της Νάντια Καλβίνο, προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, του Πασκάλ Ντόναχιου, προέδρου του Eurogroup και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Προερχόμενοι από τη Βόρεια Αμερική είναι ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, στρατηγός Κρίστοφερ Καβόλι, ο Διευθυντής Τεχνολογίας και Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Ταρούν Σάμπρα, ο Καναδός Υπουργόσ Καινοτομίας,Φρανσουά Φιλίπ Σαμπέιν και η διευθύντρια της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών, Τζιν Ιστερλι.

Παρευρίσκονται επίσης ο Αλεξάντερ Γκάμπουεφ, διευθυντής του Προγράμματος Ρωσίας και Ασίας-Ειρηνικού στο Carnegie Moscow Center, ο συντονιστής του ΟΗΕ για την Ανθρωπιστική και Ανασυγκρότηση για τη Γάζα, Ζίγκριντ Κάααγκ και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρι Κουλέμπα.

Τι είναι η συνάντηση Bilderberg

Σύμφωνα με την ιστορική καταγραφή του φόρουμ, η πρώτη συνάντηση έγινε στις 29 Μαΐου 1954 και προτάθηκε από τον εξόριστο Πολωνό πολιτικό σύμβουλο Τζότζεφ Ρέτινγκερ.

Ανησυχώντας για τον αντιαμερικανισμό που προκαλούσε το Σχέδιο Μάρσαλ στην Ευρώπη , αποφάσισε να συγκεντρώσει Ευρωπαίους και Βορειοαμερικανούς ηγέτες για να προωθήσει την κατανόηση μεταξύ τους.

Μεταξύ των καλεσμένων τότε ήταν ο Ολλανδός πρίγκιπας Μπέρναρντ, ο οποίος αποφάσισε να προωθήσει την ιδέα και ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ, ο οποίος χρηματοδότησε τη συνάντηση. Η ιδέα ήταν ότι οι καλεσμένοι θα ήταν δύο από κάθε χώρα-ενας συντηρητικός και ο άλλος προοδευτικός.

Η Λέσχη Bilderberg είναι από τότε ένα φόρουμ για ανεπίσημες συζητήσεις για μεγάλα ζητήματα , σύμφωνα με την οργάνωση, η οποία διατηρεί τον κανόνα ότι οι συναντήσεις διεξάγονται σύμφωνα με τον Κανόνα του Chatham House, ο οποίος ορίζει ότι όσοι συμμετέχουν είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που λαμβάνουν, αλλά η ταυτότητα του ομιλητή ή οποιουδήποτε άλλου συμμετέχοντος, δεν μπορεί να αποκαλυφθεί.
Επιπλέον, δεν υπάρχει αναλυτική ατζέντα, δεν προτείνονται ψηφίσματα, δεν εκδίδονται δηλώσεις πολιτικής και προφανώς δεν διευκολύνεται η δημοσιογραφική κάλυψη.

πηγή: https://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου