Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Δημήτρης Νατσιός: Ο μόνος που μίλησε για την επίδραση της τραπ στη νεολαία, ενώ όλα τα ΜΜΕ προβάλλουν τα trash «νταηλίκια» του Light

«Κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το τεράστιο πρόβλημα που είναι κακή επιρροή για τα παιδιά μας» είπε ο Δημήτρης Νατσιός για το φαινόμενο της τραπ


Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης

Τις τελευταίες ημέρες, ενώ τα ΜΜΕ και οι lifestyle εκπομπές ασχολούνται για λόγους θεαματικότητας με την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του τράπερ Light και του Ανδρέα Μικρούτσικου, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός, ήταν ο μοναδικός που έθιξε το θέμα στη σωστή του διάσταση, και μάλιστα διά της θεσμικής του ιδιότητας, μέσω ερώτησης του στη Βουλή:

«Κάποτε έκανα ένα μάθημα και ανέφερα το επίθετο ‘’τρανός’’ και τα παιδιά εν χορώ επανέλαβαν από κάτω: ‘’κύριε ξέρετε και τον Tranno;’’. Έτσι αναγκάστηκα να μάθω τι σημαίνει μουσική τραπ. Είναι ένα μουσικό υποείδος που άνθισε στις νότιες Πολιτείες της Αμερικής, σε μέρη όπου γινόταν διακίνηση ναρκωτικών. Τα ναρκωτικά, τα όπλα, τα πανάκριβα και γρήγορα αυτοκίνητα, η προκλητική επίδειξη πλούτου, η πρόστυχη και χυδαία αντιμετώπιση των γυναικών, είναι η πρώτη ύλη για τους στίχους αυτών των τραγουδιών.

Έχω ακούσει και ντρέπομαι να τους επαναλάβω μέσα σε μια τέτοια αίθουσα, αλλά τα παιδιά μας τα ακούν», είπε ο κ. Νατσιός απευθυνόμενος στην υφυπουργό Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, και κατέληξε λέγοντας ότι: «κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το τεράστιο πρόβλημα γιατί νομίζω ότι είναι μια ύπουλη και κακή επιρροή στα παιδιά μας».

Ο κ. Νατσιός πιθανότατα είναι ο πρώτος πολιτικός στη Βουλή που έθιξε αυτό μείζον κοινωνικό ζήτημα για το οποίο κανείς δεν μιλάει, και την ίδια στιγμή όλοι… αναρωτιούνται υποκριτικά γιατί αγριεύουν τα παιδιά μας σήμερα, και γιατί έχουμε αύξηση της νεανικής εγκληματικότητας.

Δυστυχώς ο Δημήτρης Νατσιός φαίνεται να απευθύνεται εις ώτα μη ακουόντων, ξεκινώντας από την ίδια την κυβέρνηση που αδιαφορεί για την εξαχρείωση των ηθών που προωθεί η τραπ μουσική, και φτάνοντας μέχρι τα μεγάλα «σαλόνια» της μουσικής βιομηχανίας και των reality που προβάλλουν συνεχώς τους τράπερς. Τα νοσηρά μηνύματα αυτής της μουσικής δεν ελέγχονται από κανέναν, διότι υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που προάγει τη διαφθορά, ξεκινώντας από την κορυφή της πυραμίδας και φτάνοντας ως τη βάση της, σε αυτό το κράτος του «μπάτε σκύλοι αλέστε».

Ενδεικτικό είναι ότι τις τελευταίες μέρες τα κανάλια καθημερινώς προβάλλουν τα επικοινωνιακά «νταηλίκια» του Light, o οποίος επιδεικνύει τέτοια έπαρση που ακόμα και ο ίδιος ο… πρωθυπουργός μπροστά του μοιάζει συνεσταλμένος. Επιτιθέμενος στον Ανδρέα Μικρούτσικο που του άσκησε κριτική, μίλησε για «ΚΑΠΗ», για «μαγκούρες», για άνθρωπο «150 χρονών», για «μούμιες» και άλλες απίστευτες χυδαιότητες. Και όλο αυτό το μνημείο ξεκατινιάσματος και ασέβειας, τα κανάλια το παίζουν σαν «θέαμα» προς κατανάλωση.

Ο Light (και κάθε τράπερ με ανάλογο τουπέ) είναι ένας άνθρωπος της μουσικής βιομηχανίας που προβάλλεται συνεχώς από το μιντιακό σύστημα και δυστυχώς κάποιοι φρόντισαν να τον κάνουν ίνδαλμα για χιλιάδες παιδιά. Γίνεται πρότυπο μιας χυδαίας υποκουλτούρας, μαθαίνοντας στα παιδιά την ψευτομαγκιά, την αμορφωσιά, το εύκολο χρήμα του εγκλήματος, την επίδειξη πλούτου, τον μισογυνισμό, τη σεξουαλική αποχαύνωση και την απολιτίκ στάση ζωής με αδιαφορία για όλους και για όλα.

Με λίγα λόγια η τραπ μουσική διαμορφώνει τον ιδανικό πολίτη για μια κοινωνική «ζούγκλα». Και όλο αυτό διαφημίζεται ως μόδα και τρόπος ζωής. Δεν μπορεί να δίνουμε περισσότερη βάση στα «πανηγυράκια» των καναλιών, απ’ ότι δίνουμε στην ανατροφή των παιδιών που αναπτύσσουν μια νοοτροπία ασυδοσίας που θα μας εκδικείται για ολόκληρες δεκαετίες. Επιτέλους πρέπει δίνουμε προτεραιότητα στην υγεία της κοινωνίας και όχι στα σόου της αποβλάκωσης. Όπως γράψαμε με νόημα στο σημερινό εξώφυλλο της Sportime, αν ο οποιοσδήποτε Light «κατουρά» ανενόχλητος στη θάλασσα της δημοσιότητας, η κοινωνία θα το βρει στο αλάτι…


πηγή: www.sportime.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου