Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Τελικά «ο κλήρος φταίει για όλα» – Για την πανδημία, για τον Πούτιν, ακόμα και για την φωτιά στην Πεντέλη!


Οι ινστρούχτορες της αντιχριστιανικής προπαγάνδας απεφάνθησαν: Ο κλήρος είναι ο μόνιμος υπεύθυνος για κάθε συμφορά. Ακόμα και για το ότι... κάηκε η Βορειοανατολική Αττική.


«Ο κλήρος φταίει για όλα»: Η πυρκαγιά που κατέκαψε τη βορειοανατολική Αττική, εκτός του ότι μας θύμισε την καθήλωση αυτής της χώρας σε έναν επιτελικό βούρκο, ανέδειξε για μια ακόμη φορά τις παθογένειες μιας άρρωστης κοινωνίας που αρέσκεται στο να κανιβαλίζει εύκολα θύματα, προκειμένου να εξωτερικεύσει τα σκιώδη κόμπλεξ της.

Για κάποιους συμπλεγματικούς αντιχριστιανούς και για κάποιους ινστρούχτορες των πολιτικών και μιντιακών «καφενείων», το ότι η Αττική έμεινε ξανά να αγναντεύει τα καρβουνιασμένα ερείπια της, δεν οφείλεται τόσο στην ανικανότητα της κυβέρνησης στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας, άλλα στο – υποτιθέμενο – πλεόνασμα ιερέων!

«Αντί για πυροσβέστες διορίζονται ιερείς» και «να πάνε οι παπάδες να σβήσουν τις φωτιές» και «η πυρκαγιά θα σβήσει με αγιασμό», είναι μερικές μόνο από τις ηλιθιότητες που επιστράτευσαν τα «ορκ» και τα «τρολς» του διαδικτύου για να χύσουν το αντιχριστιανικό δηλητήριο τους, ενώ ακόμα καιγόταν η Πεντέλη.

Πανδημία – ουκρανικό – πυρκαγιές, για όλα «φταίνε» οι ιερείς!

Πρόκειται για την ίδια ρητορική μίσους που πηγάζει από τα ίδια ΜΜΕ και τους ίδιους «καθοδηγητές» που συστηματικά χτυπούν τα τελευταία χρόνια την Εκκλησία. Ας αναλογιστούμε πως την τελευταία τριετία, σε κάθε δυσκολία ή συμφορά που εμφανιζόταν στη χώρα, οι ιερείς ήταν οι πρώτοι που στοχοποιούνταν από τα προπαγανδιστικά «παπαγαλάκια».

Στην πανδημία στήθηκε ολόκληρος μιντιακός μηχανισμός προπαγάνδας για να πολεμηθεί λυσσαλέα η Θεία Κοινωνία και οι ιερείς που την μετέδιδαν. Οι κληρικοί κατηγορήθηκαν ως καθοδηγητές των «αρνητών», ως φορείς υπερμετάδοσης, ως «αντιεμβολιαστές», ως «οπισθοδρομικοί που προάγουν τον μεσαίωνα», ως «ασυμμόρφωτοι» που οδηγούσαν το ποίμνιο στην «απείθεια».

Και στο ζήτημα του Ουκρανικού, πάλι ο κλήρος λιθοβολήθηκε με άθλια προπαγάνδα, αφού αναδύθηκαν εκτενή άρθρα για δήθεν «ρωσόφιλους» ιερείς που έχουν «υπόγεια δράση» και κατευθύνονται από το Κρεμλίνο, για «μηχανορραφίες» σε συνεννόηση με «ολιγάρχες» και για «εντολοδόχους» στο Άγιο Όρος και αλλού.

Έτσι και τώρα, με την πυρκαγιά στην Πεντέλη, βρέθηκε ευκαιρία για να αναδυθεί όλη η εμπάθεια, όλη η ιδεοληψία, όλο το αντιχριστιανικό μένος και ο λαϊκισμός, από ομάδες σκέψης που θέλουν να εμπνεύσουν στον κόσμο ένα διαρκές μίσος προς τον κλήρο.

Ένα άθεο κατεστημένο ελεεινής προπαγάνδας, φροντίζει να παρουσιάζει το ράσο ως έναν μόνιμο αρνητικό πρωταγωνιστή, που πρωτοστατεί πότε σε υγειονομικά… σαμποτάζ, πότε σε θρίλερ κατασκοπίας και πότε σε δήθεν «διορισμούς» που μεταφράζονται σε… ελλείψεις στον τομέα της δασοπυρόσβεσης!

Τι πραγματικά έγινε με τις δήθεν «προσλήψεις»

Όπως επισημαίνει και στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου, δεν έχει καμία αντιστοιχία με την πραγματικότητα, το παραμύθι για δήθεν 4.000 νέες προσλήψεις ιερέων. Από το 2011 ως το 2021 ο αριθμός των εμμίσθων εφημερίων-κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος όχι μόνον δεν αυξήθηκε, αλλά μειώθηκε από τους 9.018 σε 8.311, ενώ υπάρχουν πολλές ενορίες χωρίς ιερέα σε επαρχιακές περιοχές, όπως επίσης και κληρικοί άμισθοι.

Στο σχετικό νομοσχέδιο για το οποίο έγινε ο ντόρος, το μόνο που πραγματοποιήθηκε ήταν να δοθεί λύση στο πρόβλημα χιλιάδων κληρικών που ενώ είχαν προσληφθεί από το κράτος με τα αντίστοιχα ΦΕΚ, υπηρετούσαν και αμείβονταν κανονικά αλλά η οργανική τους θέση ήταν κυριολεκτικά «στον αέρα».

Πλέον με τον νέο νόμο στις ήδη υπάρχουσες 6.000 θέσεις προστίθενται άλλες 2.311 μόνιμες οργανικές θέσεις, δηλαδή ο πραγματικός αριθμός των κληρικών που υπηρετούν σήμερα στην Εκκλησία της Ελλάδος. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει πως θα πραγματοποιηθούν 2.311 προσλήψεις κληρικών αφού οι συγκεκριμένοι ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, υπηρετούν και αμείβονται από το κράτος!

Έτσι δόθηκε ένα τέλος στην ιδιότυπη νομική «ομηρεία» των κληρικών που ίσχυε έως τώρα. Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, ο κρατικός προυπολογισμός δεν επιβαρύνθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ. Άρα οι ισχυρισμοί περί προσλήψεων, και αύξησης του αριθμού των ιερέων δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια συνθηματολογική και προπαγανδιστική μπουρδολογία που επιδιώκει να διαμορφώσει άθλιες εντυπώσεις.

Ξεχνούν το έργο της Εκκλησίας 

Επειδή η φύση της Ορθοδοξίας είναι ανεκτική και μακρόθυμη, βρίσκουν πάτημα να αποθρασυνθούν οι «εργολάβοι» της αντικληρικαλιστικής προπαγάνδας, αντιπαραβάλλοντας συνεχώς το συμφέρον του λαού με το «συμφέρον» των κληρικών, λες και οι απλοί ιερείς δεν είναι με το μέρος του λαού.

Όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι κάφροι, δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να αναλογιστούν το έργο της Εκκλησίας και των ιερέων που με ποικίλους τρόπους βοηθούν την κοινωνία μέσα από την ανεκτίμητη φιλανθρωπική δράση τους. Και για τις φυσικές καταστροφές, και για την ανεργία και για την φτώχια, και για τα εξαρτημένα άτομα, και για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, για κάθε δυσκολία η μάνα – εκκλησία συμπαρίσταται στους ανθρώπους και συχνά καλύπτει τα τεράστια κενά που αφήνει το κράτος.

Η διαστροφή σε μεγάλο μέρος του λαού έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα. Κάποτε οι Έλληνες σε κάθε φυσική καταστροφή στρέφονταν προς την βοήθεια του Θεού. Έκαναν λιτανείες και παρακλήσεις, επιστράτευαν την δύναμη των ιερών λειψάνων, και πολλές φορές εισακούγονταν. Όπως έγινε και πέρυσι με το μεγάλο θαύμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου που έσωσε το Προκόπι Ευβοίας από την θηριώδη πυρκαγιά, όταν μετά την λιτανεία, από το πουθενά εμφανίστηκε νεφέλη και έβρεξε καταρρακτωδώς στην περιοχή, κόντρα σε κάθε πρόγνωση καιρού.

Σήμερα πολλοί άνθρωποι όχι μόνο δεν επικαλούνται τη θεία βοήθεια στην ώρα της συμφοράς, άλλα τρίζουν τα δόντια από σατανική μανία, μυκτηρίζουν τον κλήρο και συκοφαντούν το ράσο! Τέτοια τύφλωση διαστροφής επικρατεί. Την ώρα που η Πεντέλη ακόμα βρισκόταν πνιγμένη στους καπνούς, πλήθος ανθρώπων θεώρησαν ως «λύση» να βγάλουν τα βορβορώδη εσώψυχά τους, αντί να στραφούν στην μετάνοια.

Δεν είναι να απορεί κανείς για το ότι έχει διαταραχθεί η φύση, αφού συστενάζει με τις αδικίες και «αντηχεί» τη συλλογική παράκρουση των κοινωνιών. Αντί οι καταστροφές να γίνονται χρυσές ευκαιρίες για να πλησιάσει ο άνθρωπος τον Θεό, κάποιοι γίνονται ακόμα πιο αντίθεοι και κλωτσάνε με μανία «τα μυτερά καρφιά» αδιαφορώντας για το ότι το μόνο που καταφέρνουν είναι να ματώνουν τα πόδια τους…

πηγή: https://www.sportime.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου