Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Κέικ αλάδωτο από την κ. Καπουλίτσα Αγνή



Υλικά
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού με το ξύσμα του
2 φακελάκια ινδοκάρυδο (150 γρ. το καθένα)
1 μπέικιν
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μαρμελάδα
Αμύγδαλα ολόκληρα

Εκτέλεση
Σ’ ένα μπολ ρίχνω το νερό και το χυμό μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύω με ένα
κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί.
Μετά ρίχνω το ινδοκάρυδο, μπέικιν, αλεύρι. Ανακατώνω καλά μέχρι όλα τα υλικά να
γίνουν ένα πηχτό μείγμα (να μην είναι νερουλό)
Ρίχνω το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί 26 εκ. Ψήνω στους 175 ο C για 50΄.
Στη συνέχεια βγάζω το γλυκό από τον φούρνο και το αφήνω να κρυώσει καλά. Αφού
κρυώσει στρώνω μαρμελάδα από πάνω και αμύγδαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου