Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Thessaloniki - European gay pride 2024


Της Ζωής Τσαρούχα, υποψήφιας Ευρωβουλευτού της ΝΙΚΗΣ


Η διοργάνωση Gay Pride που φέτος μετεξελίχθηκε σε European Gay Pride με εκδηλώσεις και παρελάσεις από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, αλλοιώνει τον χαρακτήρα αλλά και το μήνυμα που επιθυμούμε εμείς οι Θεσσαλονικείς να στείλουμε στον κόσμο και να προβάλλουμε την πόλη μας.

Η Θεσσαλονίκη, Συνβασιλεύουσα του Βυζαντίου είναι γνωστή σε όλο το κόσμο για τον Βυζαντινό της χαρακτήρα, την Ιστορία της και είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς της Ορθοδοξίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Αγιοτόκος Πόλη του Αγίου Δημητρίου, φιλοξενεί όλο τον χρόνο τουρίστες από όλο τον κόσμο και γίνεται τόπος συνάντησης επισκεπτών αλλά και προσκυνητών. Ο σημαντικότερος θρησκευτικός τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα είναι το Άγιο Όρος και η πόλη μας είναι τόπος συνάντησης των προσκυνητών πρίν τη μετάβασή τους εκεί.

Την Μ. Εβδομάδα χαρήκαμε βλέποντας την ευαισθητοποίηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και την διάθεση συνεργασίας του με την Μητρόπολη . Έτσι μετά από πολλά χρόνια αναβίωσε στον τόπο μας η «Λατρευτική Εβδομάδα» προς …άγραν τουριστών. Πώς είναι δυνατόν στην ίδια πόλη λίγες εβδομάδες μετά να ζήσουμε τον εξευτελισμό του ανθρωπίνου είδους και τον χλευασμό συμβόλων και ατόμων, όπως συνέβη και σε άλλα χρόνια, παρουσιάζοντας με φτερά και καρναβάλια μία απρεπή και αναξιοπρεπή στάση ζωής;

Γιατί ο Δήμος και η Εκκλησία δεν αντιδρούν όπως θα έπρεπε και ως πού πρέπει να φτάσει η ανοχή τους όταν αποκλειστικός σκοπός αυτού του πανηγυριού φέρεται να είναι το οικονομικό κέρδος το οποίο πολύ αμφιβάλλουμε αν όντως θα υπάρξει;

Στο βωμό δηλαδή του κέρδους θυσιάζουμε Πίστη, Αξιοπρέπεια, καταπάτηση ατομικών δικαιωμάτων, βλασφημία θεσμών και συμβόλων, προσβολή δημόσιας αιδούς και τόσα άλλα ακόμη;

Η διοργάνωση παρελάσεων με αναξιοπρεπείς ενδυμασίες και αναπαραγωγή χαρακτήρων-καρικατούρες προσβάλει και τους ίδιους τους ομοφυλόφιλους οι οποίοι επιθυμούν να διατηρήσουν μια αξιοπρεπή σοβαρή στάση απέναντι στον εαυτό τους και τις επιλογές τους.

Συνέδρια κατάθεσης απόψεων και προβληματισμού όπου με δημοκρατικούς όρους και σεβασμό ακούγονται όλες οι φωνές είναι φυσικά ευπρόσδεκτα. Ωστόσο οφείλει αν μη τι άλλο να προβληματίσει για να μην πούμε να αποτραπεί μια εικόνα ξέφρενου ...καρναβαλιού με χυδαίες συμπεριφορές και ενδυμασίες στους κεντρικούς δρόμους μιας πόλης όπου ζουν και κινούνται περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι μεταξύ τους παιδιά και νέοι.

Εάν θέλουμε να περάσουμε την αντίληψη μιας ανοιχτής ανεκτικής κοινωνίας σίγουρα αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος.

Δημιουργεί μάλιστα εντάσεις και γίνεται εύκολα πεδίο για προβοκατόρικες αντιδράσεις.

πηγή: https://nikh.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου