Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Ν. Δαπέργολας – Η. Ηλιακόπουλος στον Focus FM 103.6 για την απόφαση του Πρωτοδικείου Φλώρινας για το “Κέντρο ψευδο-Μακεδονικής Γλώσσας”

 

“Μία από τις πολλές αδιανοητες αθλιότητες ” χαρακτήρισε την απόφαση του Πρωτοδικειου Φλώρινας αναφορικά με τη διδασκαλία της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας σε πολίτες της Ελλάδας, ο κος Νεκτάριος Δαπέργολας, Διδάκτωρ Βυζαντινής Ιστορίας, μιλώντας στον Focus FM και στον Στέφανο Δαμιανίδη.

“Συνεχίζεται η εθνική προδοσία που ξεκίνησε πριν από πολλές δεκαετίες και κορυφώθηκε βέβαια, με εκείνο το κατάπτυστο παλιόχαρτο , για τη Συμφωνία των Πρεσπών, το οποίο ήξεραν πάρα πολύ καλά, τι παρενέργειες θα έχει. Δυστυχώς δεν έχουμε εθνικές κυβερνήσεις, έχουμε υπηρέτες ξένων συμφερόντων”.

“Πρόκειται για ένα συλλογικά εφιαλτικό έργο. Ζούμε την επίσημη αναγνώριση από ελλαδικά δικαστήρια μιας οργάνωσης, που θα διδάσκει λέει, τη μακεδονική γλώσσα. Επομένως έχουμε ξεκάθαρη και απερίφραστη παραδοχή από τη φερόμενη ως δικαιοσύνη μας, οτι υπάρχει μακεδονική γλώσσα και οτι δεν πρόκειται για μία ξετσίπωτη απάτη. Σε λίγο θα αναγνωρίσουν και μακεδονική εθνότητα και κανονικά μειονοτικά δικαιώματα. Είναι ένα βάρος ασήκωτο, είναι βλασφημία κανονική απέναντι σε αναρίθμητες γενιές προγόνων και σε ποτάμια αίματος που χύθηκαν για τη Μακεδονία μας”.

“Η στάση των δημοσιογράφων είναι αισχρή για όλα όσα ζούμε τα τελευταία χρόνια. Είναι βασικό φερέφωνο του συστήματος, με εξαίρεση λίγα μέσα που αγωνίζονται. Στην εθνική προδοσία και στο ξεπούλημα, δε στέκει καμιά δικαιολογία. Οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να έρθει εκείνη η ευλογημένη ημέρα που θα δούμε αυτό το κουρελόχαρτο της Πρέσπας, σκισμένο”.

Ακούστε εδώ:


Για το ενδεχόμενο ίδρυσης του “Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας” από Σκοπιανούς στην περιοχή της Φλώρινας και τους κινδύνους που εγκυμονεί ένα τέτοιο γεγονός για την εθνική κυριαρχία της χώρας μας μίλησε στον FOCUS FM 103.6 και τον Κώστα Τουτσίδη ο νομικός, Ηλίας Ηλιακόπουλος.

Παράλληλα, έθιξε τη νομική πλευρά της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών, που “άνοιξε” το δρόμο στη γειτονική χώρα για να καπηλεύεται την ελληνικότητα της Μακεδονίας, και πώς αυτή μπορεί να ακυρωθεί.

«Υπάρχουν ορισμένες τάσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη των Πρεσπών. Είναι η ονοματοδοσία, η ιθαγένεια και όλα όσα αμφισβητήθηκαν από την πλευρά των Σκοπιανών, σε σχέση με το αν η Μακεδονία είναι ελληνική ή όχι(…) Έρχεται τώρα αυτή η ομάδα που θέλει να αναγνωρίσει το “Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας” και κάνει μια αίτηση, που γίνεται δεκτή(…) Παλαιότερα, ο Ειρηνοδίκης διάβαζε, έμπαινε στην ουσία και έκρινε. Τώρα ελέγχει τυπικά τη νομιμότητα» ανέφερε αρχικά ο κ.Ηλιακόπουλος και συνέχισε:

«Το σκεπτικό είναι ότι εσύ που υποβάλλεις την αίτηση, μπορείς πράγματι, εφόσον έχεις έννομο συμφέρον, να έχεις αναγνωρισμένο σύλλογο με αυτό το περιεχόμενο, με αυτή την επωνυμία ( Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας)»

«Μακεδονική γλώσσα δεν υπάρχει ως απόρροια της Συμφωνίας των Πρεσπών, που είναι ένα από τα θέματα που έχουν το σπόρο του αλυτρωτικού μέσα τους. Σκοπιανή μπορεί να είναι, μακεδονική όμως όχι. Όταν, λοιπόν, προσπαθείς, μέσα από μια Συνθήκη να καπηλευτείς όνομα, γλώσσα, ιθαγένεια, τότε δεν την εφαρμόζεις σωστά, την παραβιάζεις. Και εφόσον οι περιστάσεις άλλαξαν, αυτή η Συνθήκη μπορεί να ακυρωθεί. Γιατί ποτέ δε προβλέπονταν μακεδονική γλώσσα, μακεδονική ιθαγένεια κλπ στη Συμφωνία», πρόσθεσε ο κ. Ηλιακόπουλος για το πώς “πατάνε” πάνω στη Συμφωνία των Πρεσπών οι Σκοπιανοί για να “περάσουν” την ίδρυση του εν λόγω κέντρου, όπου θα διδάσκεται “μακεδονική” γλώσσα.

Για το ενδεχόμενο να καθιερωθεί μέχρι και “μακεδονική μειονότητα” εντός Ελλάδας, αν γίνει το πρώτο βήμα με την “μακεδονική” γλώσσα, ο κ. Ηλιακόπουλος τόνισε:

«Άμα γίνει αυτό το πράγμα με την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας, ολίγον κατ’ ολίγον μετά από δεκαετίες εκεί θα κατευθυνθούν. Και αυτός είναι ο σκοπός τους και η τάση τους»

Τέλος, ερωτηθείς για το αν υπάρχει…. επιστροφή ο προσκεκλημένος επισήμανε:

«Τίποτα δε χάθηκε ακόμα, διότι τα ένδικα μέσα παραμένουν. Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Φλώρινας μπορεί να στραφεί όποιος έχει έννομο συμφέρον. Και έννομο συμφέρον έχει ο ίδιος ο Εισαγγελέας, αλλά και η Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδας- Αυστραλίας και οποιοσδήποτε Έλληνας ο οποίος μπορεί να είχε συμμετάσχει στη δίκη ως μάρτυρας και να ασκήσουν έφεση(…) Δε μπορεί αυτός ο ωχαδελφισμός να συνεχιστεί, ιδίως όταν απεμπολούνται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, διότι έτσι… ρωκανίζεται η εθνική κυριαρχία της χώρας μας. Λίγο λίγο. Και όλα όσα είπαμε είναι βάσιμες προϋποθέσεις για να καταγγελθεί η Συνθήκη των Πρεσπών, όταν παραβιάζεται κατάφωρα από τους Σκοπιανούς».

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

πηγή: https://www.triklopodia.gr/%CE%BD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου