Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Εθνομάρτυρας Κωνσταντίνος Κατσίφας - Βόρειος Ήπειρος Γη Ελληνική (ΒΙΝΤΕΟ)

 


https://youtu.be/ldoMGlINsug?t=52

Η εκπομπή προβλήθηκε στο Αχελώος TV το Νοέμβριο του 2018 -λίγες μόνον ημέρες μετά την άνανδρη εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα στις 28.10.2018. Για πρώτη φορά αναρτάται στο διαδίχτυο με την παρούσα ανάρτηση στο κανάλι της εκπομπής μας ''Λόγος Ρωμαίικος''. 
 
Καλεσμένος: κ. Κώστας Κυριακού, αγωνιστής για την Βόρεια Ήπειρο, φυλακισμένος από το κομμουνιστικό καθεστώς του Χότζα στην Αλβανία, νομικός, συγγραφέας βιβλίων για τα δεινά του Βορειό-Ηπειρωτικού Ελληνισμού. 
 
Λίγες ημέρες μόνον από την 28η Οκτωβρίου 2018 και το μαρτυρικό τέλος του Αγνού Νέου της Βορείου Ηπείρου και του Ελληνισμού Κωνσταντίνου Κατσίφα ο αγωνιστής Κώστας Κυριακού μας μιλάει για την Βόρειο Ήπειρο. 
 
Βόρειος Ήπειρος: κομμάτι της ενιαίας και πάντοτε Ελληνικής Ηπείρου από αρχαιοτάτων χρόνων. 
 
Ο Κώστας Κυριακού σε μια ιστορική αναδρομή μάς εξηγεί πως προέκυψε το ΒορειοΗπειρωτικό ζήτημα. Τα δίκαια του Ελληνισμού και η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, τα οποία κατοχυρώθηκαν με διεθνείς συμφωνίες και με το Πρωτόκολλο της Κερκύρας αλλά ποτέ δεν τηρήθηκαν. 
 
Το ψήφισμα της Αμερικανικής Γερουσίας για να ενωθεί η Βόρειος Ήπειρος με την Ελλάδα, οι δεσμεύσεις των Αλβανών στην Κοινωνία των Εθνών για σεβασμό της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, η παρέμβαση –μεταπολεμικά του Μολότωφ- για παραπομπή της λύσης του με την λύση του Γερμανικού ζητήματος: έμειναν μόνον υποσχέσεις. 
 
Τρεις φορές, με βαρύ φόρο αίματος, κατέλαβε ο Ελληνικός Στρατός την Βόρεια Ήπειρο το 1913 από τους Οθωμανούς, το 1914 από τους Αλβανούς και το 1940. Τρεις φορές οι μεγάλες δυνάμεις επέβαλαν την αποχώρηση του υπέρ των Αλβανών. 
 
Οι απηνείς διώξεις του κομμουνιστικού καθεστώτος των Χότζα και Αλία στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Οι κυβερνήσεις και το κράτος εγκατέλειψαν μόνους τους ΒορειοΗπειρώτες στην Γη των προγόνων τους. 
 
Κωνσταντίνος Κατσίφας, ο εθνομάρτυρας που με ανοικτά τα χέρια και χωρίς να βλάψει κανέναν θέλησε να διατρανώσει ό,τι: η Βόρειος Ήπειρος ήταν, είναι και θα είναι Γη Ελληνική.

πηγή: https://ethnegersis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου