Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Ιστολόγιο «ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ» Ανοικτή Επιστολή

 

ΠΡΟΣ

τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη

Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

κ.κ. Θεόκλητο

 

Φλώρινα, 26 Φεβρουαρίου 2021

 

Σεβασμιώτατε Πάτερ και Δέσποτα,

Ως μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας και τέκνα της επισκοπικής-ποιμαντικής Σας ευθύνης, απευθυνόμαστε σε Εσάς ως πλέον Αρμόδιο να μας καθοδηγήσετε και να μας αναπαύσετε την ανησυχία και την αγωνία μας. Όλο αυτό το διάστημα η  λεγόμενη πανδημία του «κορωναϊου» προκάλεσε την εμφάνιση της νέας δοξασίας, της μολύνσεως εντός των Ορθοδόξων Ιερών Ναών από το συγχρωτισμό, τη Θεία Κοινωνία, τον ασπασμό των χειρών των ιερέων, των ιερών Εικόνων, Ευαγγελίων και του τύπου του Τιμίου Σταυρού. Ακούσαμε διαφορετικές απόψεις από αρχιερείς, ιερείς  και θεολόγους· κάποιοι να υποστηρίζουν τη δοξασία της μολύνσεως κι’ άλλοι το αντίθετο. Πολλοί χριστιανοί σκανδαλίσθηκαν βλέποντας Επισκόπους και Κληρικούς με μάσκες, κάποιοι εκ των οποίων αρνούνται να μοιράσουν και το αντίδωρο ή το μοιράζουν τυλιγμένο…

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά…

Τις τελευταίες ώρες γίναμε δέκτες παραπόνων σχετικά με την τελευταία έκδοση του περιοδικού ΣΑΛΠΙΓΞ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, του οποίου το εξώφυλλο μας σκανδάλισε όλους, βλέποντας να προβάλλεται ένα σκίτσο του κ. Χαντζόπουλου, ενός γνωστού  εκκλησιομάχου,  εμφανίζοντας τον Άη Γιώργη με φίμωτρο και ένα εμβόλιο στο χέρι να "σκοτώνει" τον κορωνοϊό!  Γεγονός το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο και σχολιάζεται στα περισσότερα χριστιανικά ιστολόγια με βαρείς χαρακτηρισμούς.

Σεβασμιώτατε,

«Διδαχαῖς ποικίλαις καὶ ξέναις μὴ παραφέρεσθε» διαβάζουμε στον Απόστολο Παύλο.

 Για το λόγο αυτό απευθυνόμαστε σ’ Εσάς τον Επίσκοπό μας, και Σας παρακαλούμε να λάβετε άμεσα δημόσια θέση, ώστε να διασφαλισθεί η Ορθόδοξη Πίστη στον χριστεπώνυμο λαό, από αλλότριες φωνές.

Επι τη ευκαιρία της ονομαστικής σας εορτής ευχόμαστε για την μακροημέρευσή σας και ο Κύριος  να σας χαρίσει βίο ειρηνικό, ακέραιο, αξιοσέβαστο, υγιή, πολύχρονο και να διδάσκετε ορθά το λόγο της αλήθειάς Του.

Εν αναμονή της διδακτικής Σας επεμβάσεως,

με τον προσήκοντα σεβασμό

και την υική αγάπη


Τα Μέλη της «Περιβλέπτου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου