Η σεξουαλικότητα προορίζεται αποκλειστικά για τον ή την σύζυγο μέσα στο γάμο.
Αν δεν το εξηγήσουμε εμείς αυτό στα παιδιά μας, κανείς άλλος δεν θα το κάνει.
Η σεξουαλικότητα προορίζεται αποκλειστικά για τον/την σύζυγο μέσα στο γάμο. Αν δεν το εξηγήσουμε εμείς αυτό στα παιδιά μας, κανείς άλλος δεν θα το κάνει. Θα τα καταπιεί μια κοινωνία που νοιάζεται περισσότερο για την «ικανοποίηση» και το κέρδος της, παρά για τις ψυχές τους. Αλλά οι ψυχές των παιδιών μας είναι δική μας ευθύνη.
Οι περισσότεροι άνθρωποι διστάζουν να μιλήσουν για την πορνογραφία. Και εμείς ως γονείς νιώθουμε άβολα. Δεν την αναφέρουμε γιατί είναι κάτι ντροπιαστικό είτε αφορά ενήλικες είτε παιδιά. Με κανένα τρόπο δε θέλουμε να έχουμε σχέση με αυτή τη πρακτική που διαφθείρει σώματα και ψυχές. Όμως, με την εξάπλωσή της και την διαδικτυακή ευκολία με την οποία τη προσεγγίζουν τα παιδιά, είναι ανάγκη να γίνουν κάποιες συζητήσεις για να τα προστατεύσουμε.
Το θέμα δεν είναι μακριά από εμάς ούτε ως χρήση, ούτε ως παραγωγή.(1) Η Ελληνική πραγματικότητα αναδεικνύει εκατομμύρια χρήστες (2) άντρες και γυναίκες, σε όλη τη χώρα, με τους νέους 18-24 ετών να έχουν υψηλά ποσοστά επί του συνόλου των χρηστών, στο 28%(3) σύμφωνα με «επίσημα» στοιχεία παρόχου. Είναι κατανοητό πως εφόσον η δήλωση ψευδούς ηλικίας είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη θέαση από ανηλίκους, τα ποσοστά χρήσης από ανηλίκους είναι άγνωστα και βασιζόμαστε σε προσωπικές μαρτυρίες για το θέμα.
όλο το άρθρο εδώ: https://mumdadandkids.gr/oikogeneia/na-prostateysoume-ta-paidia-apo-tin-pornografia
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου