Απολύτως υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που δήθεν προωθεί τους γκέι γάμους για να αποκτήσουν οικογένειες τα ορφανά
Ηχηρό ράπισμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελούν τα στοιχεία από το Πρωτοδικείο της Αθήνας, που αποκαλύπτουν πόσο απογοητευτική είναι η εικόνα στη χώρα μας για τις υιοθεσίες, τουλάχιστον την τριετία 2021 – 2022 – 2023.
Οταν σχεδόν το 1/3 των αιτήσεων για υιοθεσία από ετερόφυλα ζευγάρια απορρίπτεται από τη Δικαιοσύνη, φαντάζει καθαρή υποκρισία να κόπτεται η κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, με στόχο -δήθεν- το συμφέρον των υιοθετημένων παιδιών, αφού το καθεστώς υιοθεσίας στη χώρα μας είναι από τα δυσμενέστερα.
Αλλά ας αφήσουμε να μιλήσουν τα στοιχεία: Oπως αποκαλύπτεται από τα στοιχεία του Πρωτοδικείου Αθήνας, συνολικά την τριετία 2021 – 2022 – 2023 υπεβλήθησαν 927 αιτήσεις υιοθεσίας από ζευγάρια που ήθελαν να αποκτήσουν παιδί. Από αυτές συζητήθηκαν λιγότερες από τις μισές και συγκεκριμένα 424, ενώ έγινε δεκτό μόλις το 1/3, δηλαδή οι 326! Το έτος 2021 στο Πρωτοδικείο της Αθήνας κατατέθηκαν 314 αιτήσεις από ετερόφυλα ζευγάρια που ήθελαν να υιοθετήσουν ένα παιδί. Από τις 314 αιτήσεις συζητήθηκαν μόνον οι 146, ενώ έγιναν δεκτές ακόμη λιγότερες και συγκεκριμένα 131.
Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των αιτήσεων που έγιναν δεκτές για όλη την τριετία, στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ακόμη μικρότερος, καθώς στις 326 δικαστικές αποφάσεις που εμφανίζονται στα στατιστικά στοιχεία να έχουν κάνει δεκτές ισάριθμες αιτήσεις υιοθεσίας, ενδεχομένως να περιλαμβάνονται και υποθέσεις προηγούμενων ετών, οι οποίες είχαν υποβληθεί προηγούμενα έτη, αλλά οι αποφάσεις εκδόθηκαν το 2021.
Χειρότερη η εικόνα για το 2022, που ενδεχομένως να επηρεάστηκε από την κρίση του κορονοϊού στη χώρα μας. Ετσι, όπως φαίνεται από τον πίνακα στατιστικών στοιχείων, το 2022 υπεβλήθησαν στο Πρωτοδικείο της Αθήνας 299 αιτήσεις για υιοθεσία. Από αυτές συζητήθηκαν 174, ενώ έγιναν μόνον δεκτές οι 151.
Από το κακό στο χειρότερο
Η κατάσταση βαίνει από το κακό στο χειρότερο, καθώς το 2023 υπεβλήθησαν 314 αιτήσεις υιοθεσίας, συζητήθηκαν 104, ενώ εκδόθηκαν μόλις 54 δικαστικές αποφάσεις με θετική απάντηση σε αντίστοιχες αιτήσεις υιοθεσίας.
Δικαστικές πηγές δήλωσαν στον «ΑΔΕΚΑΣΤΟ» ότι ο νόμος για τις υιοθεσίες που ισχύει στη χώρα μας ορίζει, μεταξύ άλλων, ως προϋπόθεση τη χρονική διαφορά που πρέπει να υπάρχει μεταξύ του υιοθετούντος και του υιοθετούμενου και την καθορίζει στα 18 χρόνια. Δηλαδή, πρέπει μεταξύ θετών γονέων και του θετού παιδιού να υπάρχει διαφορά 18 ετών.
Το άρθρο 1544 ΑΚ ορίζει: «Αυτός που υιοθετεί ανήλικο πρέπει να είναι μεγαλύτερος από τον υιοθετούμενο τουλάχιστον κατά δεκαοκτώ, αλλά όχι και περισσότερο από πενήντα χρόνια. Ο περιορισμός της ηλικίας δεν ισχύει για εκείνον από τους συζυγούς που επιθυμεί να υιοθετήσει τέκνο, που υιοθετείται ή που έχει ήδη υιοθετηθεί από τον σύζυγό του. Σε περίπτωση υιοθεσίας τέκνου του συζύγου, καθώς και αν συντρέχει σπουδαίος λόγος, το δικαστήριο μπορεί να επιτρέπει την υιοθεσία και όταν υπάρχει διαφορά ηλικίας μικρότερη, αλλά όχι κάτω των δεκαπέντε ετών».
Kατά τις ίδιες πηγές, βασικότερος λόγος που απορρίπτονται οι αιτήσεις υιοθεσίας ή γίνονται δεκτές εν μέρει είναι το γεγονός ότι δεν εμφανίζονται οι φυσικοί γονείς, όπως ορίζει ο νόμος, και τα δικαστήρια αναβάλλουν ή κάνουν εν μέρει δεκτή την υπόθεση, μέχρι να εμφανιστούν οι φυσικοί γονείς. Οπως και να έχει, το να υιοθετήσει μια οικογένεια ή ένα ζευγάρι παιδί στη χώρα μας είναι πολύ δύσκολο!
πηγή: https://aktines.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου