Ο ιερέας Φιόντορ Λουκιάνοφ, επικεφαλής της Επιτροπής Οικογενειακών Υποθέσεων του Ρωσικού Πατριαρχείου, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ θέλουν να εξαλείψουν εντελώς τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, που βασίζεται στις παραδοσιακές χριστιανικές αξίες.
Σχολιάζοντας την υιοθέτηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιας νέας στρατηγικής για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα για την περίοδο 2026-2030, ο Λουκιάνοφ εξήγησε στο πρακτορείο ειδήσεων Novosti:
«Φαίνεται ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ θέλουν να εξαλείψουν εντελώς τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, που βασίζεται στις παραδοσιακές χριστιανικές αξίες. Η Ευρώπη, η προστάτιδα της χριστιανικής πίστης, δίνει τη θέση της στην Ευρώπη, την προστάτιδα της σύγχρονης Βαβυλώνας, η οποία παραδίδει τα δικά της παιδιά και άλλα σε μια νέα παγκόσμια τάξη στην οποία δεν υπάρχει χώρος για ηθική ή δικαίωμα σε μια φυσική οικογένεια».
Πρόσθεσε, αναρωτώμενος: «Αλλά το θέλουν πραγματικά αυτό οι λαοί της Ευρώπης; Γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι οι Χριστιανοί της Ευρώπης θα υψώσουν τη φωνή τους για την υπεράσπιση της ζωής και των αληθινών ανθρώπινων αξιών».
Η Ένωση Ορθόδοξων Δημοσιογράφων είχε αναφέρει προηγουμένως ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε εγκρίνει μια νέα στρατηγική για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα για την περίοδο 2026-2030.
Σύμφωνα με την ένωση, η στρατηγική ορίζει ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ θα εφαρμόσουν μέτρα κατά τα επόμενα πέντε χρόνια για να εγγυηθούν την «ελευθερία του να είσαι ο εαυτός σου» για όλους τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων.
Αυτό περιλαμβάνει τη διευκόλυνση των νομικών διαδικασιών για την αλλαγή φύλου, καθώς και την «αναγνώριση του δικαιώματος των τρανς και των μη δυαδικών εφήβων στην αυτοδιάθεση» και τη δήλωση ότι η καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο των ευρωπαϊκών αξιών.
Το έγγραφο σημείωνε επίσης ότι έγινε σύσταση προς τις υποψήφιες για ένταξη στην ΕΕ χώρες να «προωθήσουν την ισότητα και τα θεμελιώδη δικαιώματα σύμφωνα με τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία».
Η πρώτη στρατηγική της ΕΕ για τα ΛΟΑΤΚΙ+ εγκρίθηκε το 2020.
Σε αυτό το πλαίσιο, στα τέλη του 2022, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νόμο που απαγορεύει την προπαγάνδα μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων, την προώθηση της αλλαγής φύλου και την προπαγάνδα της παιδοφιλίας (σεξουαλική παρενόχληση παιδιών).
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, η εν λόγω προπαγάνδα απαγορεύεται πλήρως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα μέσα ενημέρωσης, στον κινηματογράφο και στη διαφήμιση.
Ο νόμος απαγορεύει επίσης τη διάδοση τέτοιων πληροφοριών και υλικού σε ανηλίκους, καθώς και την πώληση οποιουδήποτε «τοπικού ή εισαγόμενου» εμπορεύματος που προωθεί το προαναφερθέν θέμα.
πηγή: https://aktines.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου