Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Σύλληψη των μελών της Νεολαίας ΝΙΚΗΣ για διαμαρτυρία τους σχετική με την Μακεδονία

 Καταγγέλλουμε την προσαγωγή των μελών της Νεολαίας ΝΙΚΗΣ στην Γενική Αστυνομική  Διεύθυνση Αθηνών για την διαμαρτυρία τους έξω από την εκδήλωση με αφορμή τη βράβευση του Αλέξη Τσίπρα στην Τεχνόπολη  του Δήμου Αθηναίων

Το συμβάν έλαβε χώρα στην Αθήνα την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ενδιαφέρει όμως άμεσα την ακριτική μας Μακεδονία. Συγκεκριμένα, μέλη της νεολαίας ΝΙΚΗΣ προέβησαν σε ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά την ώρα προσέλευσης του πρώην πρωθυπουργού κ.Τσίπρα, και πρωτεργάτη της εθνοκτόνου “συμφωνίας των Πρεσπών” σε τελετή “βράβευσης” του για την πράξη του αυτή από κάποιο ιδιωτικό σωματείο με την επωνυμία “Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών & Παγκοσμιοποίησης” (με καταστατικό και σύνθεση της διοικήσεώς του που αποκρύπτονται στην ιστοσελίδα του).


Κατά την διάρκεια της ειρηνικής διαμαρτυρίας οι παρευρισκόμενες αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε προσαγωγή των μελών της Νεολαίας ΝΙΚΗΣ, και βίαιη απομάκρυνσή τους από τον χώρο. Ίσως έτσι το καθεστώς Μητσοτάκη να αντιλαμβάνεται την δημοκρατική ελευθερία της έκφρασης και τον πλουραλισμό των απόψεων: “μπορείτε να διαμαρτύρεστε ελεύθερα… από μέσα σας!”

Η ανακοίνωση της ΝΙΚΗΣ για το περιστατικό έχει ως εξής:

Την ώρα που ένα μέρος της ελληνικής νεολαίας χάνεται στην οθόνη του κινητού και κοιτάει να «σκοτώσει» την ώρα του. Την ώρα που οι κομματικές νεολαίες κολλούν κομματικά ένσημα και κανονίζουν την επόμενη εκδρομή στη Μύκονο, κάποιοι νέοι, αυτοί που δεν υπέγραψαν την προδοτική «Συμφωνία των Πρεσπών» και αρνούνται να δεχτούν την προδοσία, επέλεξαν να προβούν σε ειρηνική διαμαρτυρία έξω από Τεχνόπολη  του Δήμου Αθηναίων την ώρα που θα βραβευόταν ο πρωτομάστορας της προδοσίας Αλέξης Τσίπρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε «Παγκόσμια διακυβέρνηση» και ο ΟΗΕ μπαίνει σε φάση διαμόρφωσης ψηφιακής δικτατορίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρίζει την εθνική μας κυριαρχία στην παγκόσμια ελίτ - Τι προβλέπει το «Σύμφωνο για το Μέλλον» του ΟΗΕ


Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης

Μπορεί η παγκόσμια ψηφιακή δικτατορία να βρίσκεται ακόμα σε στάδιο πρώιμης διαμόρφωσης, αλλά αυτό δεν εμπόδισε καθόλου τον εθνομηδενιστή Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώσει ενώπιον των Εθνών ότι είναι ήδη ένας «παγκόσμιος πολίτης».

Σταθερός στην πολιτική του παράδοση να διακρίνεται πάντα ως το καλύτερο «μαθητούδι» της Νέας Τάξης, ο Μητσοτάκης ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Μέλλον στη Νέα Υόρκη, και χωρίς περιστροφές μίλησε για «αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην Παγκόσμια διακυβέρνηση».

Μετάσταση τοῦ ἁγίου ἐνδόξου ἀποστόλου καὶ εὐαγγελιστοῦ Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου (26 Σεπτεμβρίου)


Ἀρχιμανδρίτου Φωτίου Ἰωακεὶμ

Σήμερα ἡ ἁγία τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησία, ἀγαπητοί μου ἐν Κυρίῳ ἀδελφοί, ἐπιτελεῖ λαμπρὴ καὶ χαρμόσυνη πανήγυρη. Σήμερα ἑορτάζουμε τὴ μνήμη ἑνὸς ἀπὸ τοὺς δώδεκα ἀποστόλους τοῦ Κυρίου, ἑνὸς ἀπὸ τοὺς κορυφαίους ἀποστόλους, τοῦ ἁγίου ἐνδόξου εὐαγγελιστοῦ, ἐπιστηθίου, φίλου, παρθένου καὶ ἠγαπημένου μαθητοῦ τοῦ Κυρίου, Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου.

Γι᾽ αὐτὸ συναθροισθήκαμε κι ἐμεῖς στὸν παλαιὸ καὶ λαμπρὸ τοῦτο ναὸ τοῦ Θεολόγου, στὸ εὐλογημένο τοῦτο χωριό, γιὰ νὰ τιμήσουμε τὸ κατὰ δύναμη καὶ εὐχαριστήσουμε κατὰ χρέος τὸν μέγιστο τοῦτον ἅγιο, γιὰ ὅσα προσέφερε καὶ προσφέρει σ᾽ ἐμᾶς, καὶ νὰ δοξάσουμε συνάμα τὸν Θεό, «τὸν ἐνδοξαζόμενον ἐν τοῖς ἁγίοις αὐτοῦ».

Γιατί ο Κύριος δεν εκπληρώνει πάντοτε τα αιτήματά μας;

Αγίου Θεοφάνη του Έγκλειστου

Η προσευχή ποτέ δεν πάει χαμένη, είτε ο Θεός μας εισακούει είτε όχι.
 
Και φυσικό είναι να μη μας εισακούει πάντα, γιατί συχνά Του ζητάμε πράγματα άχρηστα και ανώφελα. Και τότε όμως, εκτιμώντας τον κόπο της προσευχής μας, μας δίνει, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, κάτι άλλο, χρήσιμο και ωφέλιμο.
 
Αυτός που σας είπε, “Και τί κέρδισες ως τώρα από την προσευχή;” είναι ανόητος.
 
Εμείς όταν προσευχόμαστε, ζητάμε από το Θεό κάτι που θεωρούμε αγαθό. Αν όμως, στην πραγματικότητα είναι ή θα αποβεί επιζήμιο - και αυτό το ξέρει ο Παντογνώστης - τότε Εκείνος δεν εκπληρώνει το αίτημά μας.
 
Μη εκπληρώνοντάς το, λοιπόν, μας ευεργετεί, γιατί αλλιώς θα παθαίναμε κακό, κακό που δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε.

πηγή: https://panagia-ierosolymitissa.blogspot.com/

Απίστευτη έξαρση στη βία ανηλίκων: Δεν προλαβαίνει ο κόσμος να διαβάζει ειδήσεις σοκ – Αυξήθηκαν 47% τα περιστατικά από πέρυσι!


Πρωτοφανές ξέσπασμα στη βία ανηλίκων - Τρομάζουν τα στοιχεία - Ανίκανη και απρόθυμη η Πολιτεία να αντιμετωπίσει τις πραγματικές αιτίες

Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης

Χωρίς ιστορικό προηγούμενο είναι η έκρηξη νεαν
ικής βίας που συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, με το αστυνομικό ρεπορτάζ πλέον να αναδεικνύει σοκαριστικές υποθέσεις σε καθημερινή βάση.

Κυριολεκτικά τα δημοσιογραφικά sites δεν προλαβαίνουν να γράφουν για συμπλοκές συμμοριών, λιντσαρίσματα, μαχαιρώματα, βιασμούς, παρενοχλήσεις, κλοπές, εκβιασμούς, αλλά και επίδειξη της βίας στα social me ψυχρές καταγραφές εγκληματικών πράξεων με το κινητό.

Το πιο ανησυχητικό ακόμα είναι ότι το φαινόμενο τείνει να γίνει «κανονικότητα» στην κοινωνία, αφού είναι τόσα πολλά τα περιστατικά βίας που δυστυχώς οδηγούν τους πολίτες σε σταδιακή εξοικείωση και στη μοιρολατρική στάση ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει για να αλλάξει αυτή η πρωτοφανής μάστιγα.

Η σωστή εξομολόγηση έχει αυτά τα δέκα ιδιώματα


(…) Για να κάνεις όμως μια σωστή εξομολόγηση, για να καθαρίσεις όλους τους ρύπους της συνειδήσεως, για να λευκανθεί και να λαμπρυνθεί η ψυχή σου ενώπιον του Θεού, δεν πρέπει να εξομολογηθείς πρόχειρα και απροετοίμαστα, όπως οι πιο πολλοί χριστιανοί.

Ένα ιερό μυστήριο σαν κι αυτό χρειάζεται και προετοιμασία ανάλογη και προσέλευση με την πρέπουσα καρδιακή κατάσταση.

Πρώτον. Ετοιμάσου τουλάχιστον δυο-τρεις μέρες νωρίτερα, αποφεύγοντας τις πολλές επαφές με άλλους ανθρώπους και μαζεύοντας το νου σου σε περισυλλογή. Στοχάσου πόσος καιρός είναι που δεν εξομολογήθηκες – μήπως άραγε και ποτέ άλλοτε ; – και προσπάθησε να θυμηθείς από τότε μέχρι την ώρα τούτη σε πόσα και ποια αμαρτήματα έπεσες «εν λόγω ή έργω ή κατά διάνοιαν», είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια ή απροσεξία.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Ἐορτασμός τῆς ‘’Νικαίας” μετά τῶν ὁμολογούντων τό αὐτὸ Σύμβολον Πίστεως


Τοῦ Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

Ὁ πολυδιαφημιζόμενος “συνεορτασμὸς τῆς Νίκαιας” μὲ τοὺς Παπικούς, βρίσκει τὴν ἐκκλησιαστικὴ ἑνότητα κλονισμένη ἐξ ἀφορμῆς τοῦ Οὐκρανικοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ ζητήματος. Ὅπως δείχνουν τὰ πράγματα θὰ γίνει “συνεορτασμὸς τῆς Νίκαιας” μὲ τοὺς ἀλλοδόξους καὶ ὄχι μὲ ὅλους τοὺς Ὀρθοδόξους, ὅπως ἁρμόζει στὸ μεγάλο αὐτὸ ἐκκλησιαστικὸ γεγονός.

Ὁ ἑορτασμὸς τῆς Α΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου, ἡ ὁποία ἔγινε στὴ Νίκαια, θὰ πρέπει νὰ εἶναι ἐκκλησιαστικὸς καὶ ὄχι “συνεορτασμὸς τῆς Νίκαιας” μὲ τοὺς ἀλλοδόξους. Αὐτὴ ἡ τιμὴ ἁρμόζει στὴν Α΄ Οἰκουμενικὴ Σύνοδο. Μεθ’ ὅλων τῶν ὁμοδόξων θὰ πρέπει νὰ γίνει ὁ “ἑορτασμὸς τῆς Νίκαιας”, οἱ ὁποῖοι ὁμολογοῦν τὸ αὐτὸ Σύμβολο τῆς Πίστεως.

Ἡ κύρια αἰτία, μὲ βάση τὴν ὁποία ἔχουν ἀποκοπεῖ οἱ Παπικοὶ ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία, ἦταν ἡ αἱρετικὴ προσθήκη τοῦ Filioque. Εἶναι ἀλήθεια ὅτι πολλοὶ εἶναι ἐκεῖνοι, οἱ ὁποῖοι ὑποβαθμίζουν ἢ καὶ παραθεωροῦν τὴν αἱρετικὴ αὐτὴ προσθήκη. Ἡ προβολὴ ἐκ μέρους τους τοῦ Παπισμοῦ ὡς “παράλληλης ἐκκλησίας”, δὲν ἐπιτρέπει ἀναφορὲς σὲ δογματικὲς διαφορές.

Αγία Ευφροσύνη (25 Σεπτεμβρίου): Πέρασε τη ζωή της σαν μοναχός!


Ὡς παρθένος φρόνιμη καὶ ἀδιάφθορος, κοτηγγυήθης ὁσίως τῷ Ζωοδότῃ Χριστῷ, καὶ προσκαίρων τὴν χλιδὴν ἐμφρόνως ἔλιπες, ὅθεν ἐν μέσω τῶν ἀνδρῶν, ὡς ἀμόλυντος ἀμνάς, ἐξέλαμψας Εὐφροσύνη, καὶ τοῦ Βελίαρ τὰ κέντρα, τὴ πολιτεία σου ἀπήμβλυνας.

Αυτή η Αγία Ευφροσύνη έζησε στα χρόνια του Θεοδοσίου του μι­κρού κατά το έτος 410 και αφού εγκατέλειψε τα χαροποιά πράγματα του κόσμου αυτού και την φαντασία και την δόξα της παρούσης ζωής και έφυγε κρυφά από την οικία του πατέρα της, μετασχημάτισε τον εαυτό της. Αφού φόρεσε, δηλαδή, ανδρική ενδυμασία αντί για Ευφρoσύνη μετονομάστηκε Σμάραγδος. Και επειδή αγάπησε των Μοναχών την πολιτεία, πήγε σε ένα Μοναστήρι ανδρικό, παρουσιαζόμενη ως ευνούχος βασιλικός και, αφού έγινε μοναχή, φρόντιζε με κάθε τρόπο, πώς να κρυφθεί και να μη την μάθει ο πατέρας της Παφνούτιος. Αφού λοιπόν πέτυχε αυτό που ποθούσε, αγωνιζόταν με αγώνες και κόπους πολλούς και με προσευχές εκτενείς και αδιάκοπες, έως ότου κατεξήρανε με υπερβολή το απαλό και γυναικείο της σώμα, στο σημείο, που παραξενευόταν και θαύμαζαν όλοι οι αδελφοί, που ήταν στο Μοναστήρι, βλέποντας την μεγάλη κακοπάθεια, που χρησιμοποιούσε η αοίδιμη.

Ποίοι θέλουν να μας αναγκάσουν να τρώμε έντομα – Τα μεγάλα συμφέροντα και οι κυβερνήσεις που κρύβονται από πίσω


Ο ρόλος του ιδρύματος του Bill Gates, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (που τόσο πολύ αγαπάει ο Μητσοτάκης) και η Βρετανική κυβέρνηση

Το Εθνικό Κέντρο Καινοτομίας Εναλλακτικών Πρωτεϊνών (NAPIC) του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβε 15 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας (19,5 εκατομμύρια δολάρια) από τους Βρετανούς φορολογούμενους για να ενισχύσει τον τομέα των εναλλακτικών πρωτεϊνών στη χώρα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKRI), το καλλιεργημένο κρέας και οι πρωτεΐνες με βάση τα έντομα θα μπορούσαν σύντομα να αποτελέσουν «ένα βιώσιμο και θρεπτικό μέρος» της διατροφής των Βρετανών. Τα τελευταία χρόνια, ο βρετανικός Τύπος έχει προωθήσει την ιδέα της υιοθέτησης των βρώσιμων εντόμων ως εναλλακτική λύση για την κατανάλωση κρέατος. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, υγιεινά λίπη, βιταμίνες και μέταλλα και έχουν μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, διαβεβαιώνουν τα μέσα ενημέρωσης τους Βρετανούς.

Πολλοί με ρωτάνε: Τι έχεις πάθει και έχεις “τρελαθεί” έτσι με το Χριστό;


Για να τα φρεσκάρετε οι παλαιότεροι, και να μαθαίνετε οι νεότεροι…
Πολλοί με ρωτάτε, τι “έπαθα” και “τρελάθηκα” έτσι με Τον Χριστό και την Πίστη μας.
Πολλοί με ρωτάτε, πως πήγα κοντά Στον Χριστό.
Ε, ΣΙΓΆ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ;

19 Σεπτεμβρίου 2011 – Η Συνάντησή μου με Τον Χριστό.

Πήγα να τον συναντήσω με την αγαπημένη μου μηχανή, ένα TDM900…
Βλέπετε, όταν θέλει ο Κύριος να μας φέρει κοντά Του…
Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Εσείς το παιδί σας θα το αφήνατε να πέσει στο κενό;
Στο ύψος της Σχολής Καλών Τεχνών. Οδός Πειραιώς.

Ιερά Μονή Αββα Γεράσιμου στο Ισραήλ και ο πόλεμος


Ιερά Μονή Αββά Γερασίμου Ιορδανίτη τελευταίες ημέρες του Σεπτέμβρη οι ρίψεις ρουκετών και πυραύλων συνεχίζονται, η ένταση στο πεδίο κυριαρχεί,το μέλλον δυστυχώς δυσοίωνο, η αβεβαιότητα η άγνοια για το τι θα ξημερώσει η επόμενη μέρα κάνει την ζωή βασανιστική.

Οι άνθρωποι στην Αγία Γη δεν χαμογελούν σχεδόν ένα χρόνο τώρα, ζουν με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους.

Ελπίδα και καταφύγιο το μοναστήρι κι ο γέροντας.
Η πίστη στον Θεό αναγεννά την ελπίδα για τον άνθρωπο.
Η προσευχή δίνει δύναμη να συνεχίζεις πιστεύοντας πάντα το Καλό!

Αυτό κάνει ο Λευίτης κι αυτό μας μαθαίνει με την στάση του. Προσεύχεται με πίστη ακλόνητη στον Θεό ο Γέροντας μας"να σταματήσει το κακό"

Κι αυτό του δίνει τη δύναμη να Συνεχίζει να σκάβει την γη, να σπέρνει, να ποτίζει να ιδρωκοπά, ως την ώρα της συγκομιδήςτων καρπών που με πολλή αγάπη απλόχερα ως άλλος Αβραάμ θα προσφέρει στους συνανθρώπους του, αδιακρίτως, σε όλους οσους καταφεύγουν και φιλοξενούντε στο μοναστήρι που για πολλές δεκαετίες και τώρα, με ζήλο και αυταπάρνηση διακονεί.

Ο Θεός να τον έχει καλά κι ο Άγιος να τον προστατεύει ! Με το καλό να ξανανταμώσουμε!

πηγή: https://panagia-ierosolymitissa.blogspot.com/

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης: «Πνευματικές Δοκιμασίες – Θεοεγκατάλειψη»

Η οδός του χριστιανού σε γενικές γραμμές είναι τέτοιας λογής.

Στην αρχή ο άνθρωπος προσελκύεται από το Θεό με τη δωρεά της χάρης, κι όταν έχει πια προσελκυσθεί, τότε αρχίζει μακρά περίοδος δοκιμασίας. Δοκιμάζεται η ελευθερία του ανθρώπου και η εμπιστοσύνη του στο Θεό, και δοκιμάζεται «σκληρά».

Στην αρχή οι αιτήσεις προς το Θεό, μικρές και μεγάλες, ακόμη και οι παρακλήσεις πού μόλις εκφράζονται, εκπληρώνονται συνήθως με γρήγορο και θαυμαστό τρόπο από το Θεό.

Ένα εξαιρετικά δυσεύρετο «μυστικό» από τον Άγιο Πορφύριο…


Πολλές φορές ούτε ο κόπος, ούτε οι μετάνοιες, ούτε οι σταυροί προσελκύουν τη χάρη.

Υπάρχουν μυστικά.

Το ουσιαστικότερο είναι να φύγεις απ’ τον τύπο και να πηγαίνεις στην ουσία.

Ό,τι γίνεται, να γίνεται από αγάπη.

Η θεία Xάρις μας διδάσκει το δικό μας χρέος.

Για να την προσελκύσουμε, θέλει αγάπη, λαχτάρα.

Η Xάρις του Θεού θέλει θείο έρωτα.

Η αγάπη αρκεί, για να μας φέρει σε κατάλληλη «φόρμα» για προσευχή.

Μόνος Του θα έλθει ο Χριστός και θα εγκύψει στην ψυχή μας, αρκεί να βρει ορισμένα πραγματάκια που να Τον ευχαριστούν•

αγαθή προαίρεση, ταπείνωση και αγάπη.

Χωρίς αυτά δεν μπορούμε να πούμε «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με»…

Άγιος Πορφύριος
πηγή: https://simeiakairwn.wordpress.com


Μνήμη του Oσίου Πατρός ημών Σιλουανού του Αθωνίτου (24 Σεπτεμβρίου)

            Χριστόν, Σιλουανέ, Ὃν εἶδες πρὶν ἐν βίῳ,

Αὐτὸν καὶ νῦν βλέπεις, ἀλλ’ οὐχὶ ἐν ἐσόπτρῳ.

Γάννυται Πατρὶς ἡ φθαρτὴ ἐπὶ σοὶ φύσει, Πάτερ,
Χαίρει Ἄθως δέ, σὲ ἐν Πνεύματι Ὅσιον θρέψας.
Δασώνυμον δέξατ’ Οὐρανὸς Ἀθωνίτην.

Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης
Ο όσιος Σιλουανός —κατά κόσμον Συμεών Ιβάνοβιτς Αντόνωφ— γεννήθηκε το 1866 σε οικογένεια χωρικών της περιφερείας Ταμπώβ της Ρωσίας. Από την ηλικία των τεσσάρων ετών αναρωτιόταν: «Πού είναι αυτός ο Θεός; Όταν μεγαλώσω, θα γυρίσω όλη την γη αναζητώντας τον!» Στη νεανική του ηλικία όταν άκουσε το βίο ενός αγίου εγκλείστου ασκητού και τα θαύματα που γίνονταν στον τάφο του σκέφτηκε: «Αν αυτός είναι άγιος, άρα ο Θεός είναι μαζί μας και δεν υπάρχει λόγος να γυρίσω όλο τον κόσμο για να τον βρω». Με αυτή τη σκέψη η καρδιά του πυρώθηκε από αγάπη προς το Θεό.

Εξισλαμίστηκε και το Βερολίνο – Μοχάμεντ είναι πλέον το επικρατέστερο όνομα στη γερμανική πρωτεύουσα!

Θα άξιζε να γίνει παρόμοια έρευνα και για την Ελλάδα

Σύμφωνα με έκθεση του γερμανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Tagesspiegel το όνομα Μοχάμεντ είναι το πιο δημοφιλές όνομα αγοριού στο Βερολίνο τα τελευταία χρόνια.

Το όνομα ξεπέρασε το Νόα, το οποίο ήταν η κορυφαία επιλογή των γονέων το προηγούμενο έτος, και το Άνταμ, το οποίο κατέχει την τρίτη θέση στην τελευταία κατάταξη. Η έκθεση βασίζεται σε στοιχεία που συνέλεξε η Εταιρεία για τη Γερμανική Γλώσσα (GfdS), μια ένωση για την εκλαΐκευση και την έρευνα της γερμανικής γλώσσας. Η ένωση συνέταξε καταλόγους ονομάτων από περισσότερα από 750 ληξιαρχεία σε όλη τη χώρα, τα οποία υπέβαλαν σχεδόν ένα εκατομμύριο καταχωρίσεις ονομάτων.

Άσε τον κόσμο να μιλάει. - Ελευθέριος Ελευθεριάδης


Άσε τον κόσμο να μιλάει.
Ελευθερώσου. Και άσε τι θα πουν οι άλλοι…

Μιλάει ο κόσμος. Πάντοτε το έκανε.
Και δεν θα σταματήσει να το κάνει.
Και ότι έχει καθένας μέσα στη καρδιά του, αυτό και προς τα έξω βγάζει.
Δεν μπορείς να περάσεις μια ζωή, σκεπτόμενος μήπως τον κόσμο προκαλέσεις.
Να είσαι σίγουρος, πως ό,τι και αν κάνεις, στο τέλος κάτι θα βρούνε να σου πουν.

π. Γεώργιος Σχοινάς: «Μην είμαστε δειλοί»

 

πηγή: https://enromiosini.gr/

Life coaching και με πτυχίο πλέον και μάλιστα με την υπογραφή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών


Από τον Βαγγέλη Κάραλη

Oπως αποκαλύπτει η «Εspresso», ένα από τα πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια στη χώρα μας δίνει πτυχίο στους ενδιαφερομένους σε «Πρόγραμμα επαγγελματικής επιμόρφωσης και κατάρτισης με τίτλο “Life Coaching”».

Και όλα αυτά τη στιγμή που, ενώ η ανεργία στη χώρα μας αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα, με τους νέους να εγκαταλείπουν την Ελλάδα καθημερινά για να βρουν μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό, με τα δεκάδες προβλήματα που υπάρχουν στα ελληνικά πανεπιστήμια και με τον γολγοθά των φοιτητών να βρουν μια στέγη να μείνουν, το Καποδιστριακό βγάζει πτυχιούχους κόουτς της ζωής. Οπως μπορεί κάποιος να δει στην ιστοσελίδα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρεται: «Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Life Coaching έχει ως στόχο την προσφορά επαγγελματικής γνώσης στον ιδιαίτερα αναπτυσσόμενο χώρο του coaching, με επικέντρωση στο Life Coaching. Με ακαδημαϊκή βάση και πρακτική προσέγγιση, το πρόγραμμα προσφέρει δεξιότητες, τεχνικές, εργαλεία, μοντέλα coaching και πρακτική για τη δημιουργία επαγγελματιών Life Coaching, βάσει διεθνών προτύπων και εφαρμογών».

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Το κοινοβούλιο της Δημοκρατίας της Γεωργίας αγνόησε τις απειλές της ΕΕ και ψήφισε σαρωτικό νομοσχέδιο κατά της «ιδεολογίας του φύλου»


Το νομοσχέδιο για τις «Οικογενειακές Αξίες» εγκρίθηκε με ψήφους 84 - 0 και επιτρέπει την απαγόρευση της δημόσιας προβολής της ΛΟΑΤΚΙ+ ιδεολογίας. Η Ευρωπαϊκή ένωση διέκοψε την ενταξιακή πορεία της χώρας μέχρι να υπάρξει «συμμόρφωση»

Από τον Stephen Kokx για το lifesitenews

Η πλειοψηφία των 150 μελών του κοινοβουλίου της Γεωργίας, μιας χώρας που συνορεύει προς τα νότια με τη Ρωσία, αντιστάθηκαν στη Δύση και τις θέσεις της υπέρ της ομοφυλοφιλίας, παίρνοντας μια τολμηρή θέση υπέρ των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών.

Την προηγούμενη Τρίτη, στις 17 Σεπτεμβρίου, οι νομοθέτες του Ορθόδοξου αυτού έθνους, στο 90% τους αψήφησαν την πίεση της ΕΕ και υιοθέτησαν το νομοσχέδιο για τις «Οικογενειακές Αξίες», με ψήφους 84-0. Το κυβερνόν κόμμα «Γεωργιανό Όνειρο» έδωσε τις απαραίτητες ψήφους για το νομοσχέδιο το οποίο θυμίζει ένα παρόμοιο που ψηφίστηκε στη Ρωσία πριν από αρκετά χρόνια.

Για όλα να λέμε: «Δόξα σοι, Κύριε!» - Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος

Τα βάσανα σας είναι πολλά.

Τα χτυπήματα πέφτουν επάνω σας αδυσώπητα απ’ όλες τις μεριές. Αλλά μην απελπίζεστε.

Δοκιμασίες είναι, που σας βρίσκουν με παραχώρηση του φιλάνθρωπου Θεού, για να καθαριστείτε από τα πάθη και τις αδυναμίες σας.

Παραδώστε, λοιπόν, τον εαυτό σας στα χέρια Του με εμπιστοσύνη, ευψυχία, χαρά και ευγνωμοσύνη.

Μη θυμώνετε, μη δυσφορείτε, μην τα βάζετε με κανέναν άνθρωπο. Αφήστε τους ελεύθερους να επιτελούν επάνω σας και μέσα σας το εργο της πρόνοιας του Κυρίου, που, αποβλέποντας στη σωτηρία σας, πασχίζει να βγάλει από την καρδιά σας κάθε ακαθαρσία.

Η Σύλληψις του τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Bαπτιστού Iωάννου (23 Σεπτεμβρίου)

Tω αυτώ μηνί KΓ΄, η Σύλληψις του τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Bαπτιστού Iωάννου

Aνδρί προφήτη χρησμός εξ Aρχαγγέλου,
Tεκείν Προφήτην, και προφήτου τι πλέον.
Eικάδι τη τριτάτη γαστήρ λάβε Πρόδρομον είσω.

Ο ευαγγελισμός του Προφήτου Ζαχαρίου. Μικρογραφία (Μινιατούρα) στο Μηνολόγιο του Βασιλείου Β’
Όταν ο Kύριος ημών, και Θεός, ο του Πατρός μονογενής Yιός και Λόγος, έμελλε να καταβή από τους Oυρανούς, και να συλληφθή ασπόρως και παραδόξως εις την παρθενικήν κοιλίαν της παναμώμου αυτού Mητρός, ηθέλησε να προβεβαιώση την εν τη Παρθένω εδικήν του άσπορον σύλληψιν, με άλλο θαύμα παράδοξον. Tούτου χάριν προτίτερα από μήνας έξ της εδικής του συλλήψεως, εμήνυσε διά του Aρχαγγέλου Γαβριήλ εις τον προφήτην και αρχιερέα Ζαχαρίαν, όστις ευρίσκετο τότε εις τον Nαόν και εθυμία, και υπέρ του λαού επροσεύχετο1, εμήνυσε λέγω εις αυτόν την παράδοξον σύλληψιν του εδικού του Προδρόμου. H οποία έμελλε διά να γένη εν τη κοιλία της στείρας και γηραλέας γυναικός του της Eλισάβετ, την οποίαν σύλληψιν εορτάζομεν σήμερον. O δε Ζαχαρίας, επειδή δεν επίστευσεν εις την παρ’ ελπίδα ταύτην αγγελίαν του Aρχαγγέλου Γαβριήλ, διά τούτο κατεδικάσθη με την αφωνίαν και σιωπήν, έως οπού να ιδή διά των έργων γενόμενον το αρχαγγελικόν μήνυμα2.

«Μέσα στην σιωπή της προσευχής έγιναν τα μεγαλύτερα θαύματα, οι μεγαλύτερες αποκαλύψεις και θεοφάνειες..»


αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος

Αλήθεια… πότε προσευχήθηκες τελευταία φορά;

Και δεν εννοώ προσευχή, εκείνον τον βιαστικό σταυρό που έκανες ή τα δυο λειψά λόγια που είπες πριν ξαπλώσεις.

Πότε προσευχήθηκες πραγματικά;
Ζητώντας έλεος και φώτιση;

Πότε γονάτισες, σταματώντας να ασχολείσαι με τα υπόλοιπα και προσευχήθηκες με μετάνοια, με δοξολογία, με ταπείνωση;
Μην μπερδευόμαστε…

Στα μελαγχολικά φώτα των πολυκατοικιών, στα νοσοκομεία και φυλακές, στους δρόμους και τις ρίμες της ζωής, στα αζήτητα και το περιθώριο υπάρχουν άγιες ψυχές, που ομολογούν Χριστό

Αυτούς δεν θα τους ανακηρύξει ποτέ κανείς. Έλεγαν οι παλιοί αγιορείτες,

«ε.. παιδί μου, υπάρχουν πολλοί άγιοι αφανείς, που δεν τους ξέρει κανείς μονάχα ο Θεός και θα τους εμφανίσει σε δύσκολες εποχές και μέρες…».


Κανείς μας δεν μπορεί να πει στο Θεό σε πια ανθρώπινη καρδιά θα αναπαυθεί.
Είναι απόλυτα δική του επιλογή. Γι αυτό και στην Βασιλεία Του θα βρεθούμε προ εκπλήξεων.
Αυτός γνωρίζει τα παιδιά του, τις ψυχές που λάμπουν μόνο εκείνος ξέρει να διακρίνει.
Όπως εκείνη του νεωκόρου, από μία ενορία των Αθηνών, που μόλις τελείωνε η Θεία Λειτουργία έτρεχε στα φαρμακεία πότε να του δώσουν και άλλοτε να αγοράσει με τον πενιχρό του μισθό φάρμακα, ώστε να τα μοιράσει σε σπίτια και νοσοκομεία. Έλιωσε τα πόδια του στην αγάπη.
Άγιασε η καρδιά του.!

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Κυριακή Α΄ Λουκά - Ερμηνεία της Ευαγγελικής περικοπής από τον Ιερό Χρυσόστομο


ΚΥΡΙΑΚΗ Α΄ΛΟΥΚΑ [:Λουκά 5,1-11]


«Περιπατῶν δὲ παρὰ τὴν θάλασσαν τῆς Γαλιλαίας εἶδε δύο ἀδελφούς, Σίμωνα τὸν λεγόμενον Πέτρον καὶ Ἀνδρέαν τὸν ἀδελφόν αὐτοῦ, βάλλοντας ἀμφίβληστρον εἰς τὴν θάλασσαν· ἦσαν γὰρ ἁλιεῖς.καὶ λέγει αὐτοῖς· δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων. οἱ δὲ εὐθέως ἀφέντες τὰ δίκτυα ἠκολούθησαν αὐτῷ(:Και ενώ περπατούσε κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας, είδε δυο αδελφούς, τον Σίμωνα, τον οποίο κατόπιν ονόμασε Πέτρο, και τον Ανδρέα τον αδελφό του, οι οποίοι έριχναν δίχτυα στη θάλασσα, διότι ήταν ψαράδες. Και τους λέει: ‘’Ακολουθήστε με, και θα σας κάνω ικανούς να ψαρεύετε αντί για ψάρια ανθρώπους. Αυτούς θα ελκύετε στη βασιλεία των ουρανών με τα πνευματικά δίχτυα του κηρύγματος’’. Και αυτοί αμέσως άφησαν τα δίχτυά τους και Τον ακολούθησαν)»[Ματθ.4,18-20].

ΚΥΡΙΑΚΗ Α΄ ΛΟΥΚΑ [:Α΄ Κορ. 16,13-24] ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ


ΚΥΡΙΑΚΗ Α΄ ΛΟΥΚΑ [:Α΄ Κορ. 16,13-24]

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

Στη συνέχεια ο απόστολος Παύλος, για να δείξει ότι όχι στους διδασκάλους, αλλά και στους εαυτούς τους πρέπει να έχουν τις ελπίδες της σωτηρίας τους, λέγει: «Γρηγορεῖτε, στήκετε ἐν τῇ πίστει (:Προσέχετε σαν άγρυπνοι φρουροί. Μένετε σταθεροί και όρθιοι στην πίστη)»· στην πίστη, όχι στην κοσμική σοφία· διότι δεν είναι δυνατόν στη διαρκώς μεταβαλλόμενη κοσμική σοφία να μένει σταθερός κανείς, αλλά διαρκώς περιφέρεται· όπως ακριβώς βέβαια, αντιθέτως, στην πίστη μπορεί να μένει σταθερός. «Ἀνδρίζεσθε, κραταιοῦσθε. πάντα ὑμῶν ἐν ἀγάπῃ γινέσθω (:Να αγωνίζεστε σαν άντρες γενναίοι. Πάρτε δύναμη και θάρρος. Όλα όσα κάνετε, ας γίνονται με αγάπη)»[Α΄Κορ.16,13-14].

ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΒΑΛΛΟΥΜΕ...

Αναβάλλουμε…

Ας μην παντρευτούμε για να φτιάξουμε ένα σπίτι πρώτα και ας παλέψουμε σε άλλες χώρες για μια καλύτερη ζωή, αλλά μας λείπουν τα αγαπημένα μας πρόσωπα και αρρωσταίνουμε από στεναχώρια.

Ας μην κάνουμε παιδιά γιατί προτεραιότητα είναι η καριέρα και η προσωπική εξέλιξη, αλλά δεν ξέρουμε τι μας περιμένει πέρα​​από το σήμερα.

Ας μην περάσουμε χρόνο με τους αγαπημένους μας γιατί η επιβεβαίωση είναι σημαντική τώρα και οι άλλοι πρέπει να μας καταλάβουν, αλλά ποιος μας εγγυάται ότι θα είναι ακόμα εκεί όταν τους θυμόμαστε.

“ΔΕΝ ΜΙΣΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ” Ὁμιλία Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως κ. Ἀνδρέου ἐπὶ τῇ μνήμῃ τῶν σφαγιασθέντων κατὰ τὴν Μικρασιατικὴ καταστροφή

 

Ὁμιλία Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως κ. Ἀνδρέου ἐπὶ τῇ μνήμῃ τῶν σφαγιασθέντων κατὰ τὴν Μικρασιατικὴ καταστροφή (1922) (Ἱ. Ναὸς Ἁγ. Κων/νου καὶ Ἑλένης, Ἐνορία Κάτω Κονίτσης, 15.9.2024)

Θὰ κάνουμε ἕνα μακρυνὸ ταξίδι, σήμερα. Θὰ βρεθοῦμε στὸν Πόντο.

Στὶς 19 Μαΐου τοῦ 1919 ἀποβιβάζεται στὴν Σαμψοῦντα τοῦ Πόντου ὁ Τοῦρκος ἀξιωματικὸς Μουσταφᾶ Κεμάλ. Αὐτὸς δίνει διαταγὴ γιὰ τὴν ἐξόντωση τῶν Ἑλλήνων τοῦ Πόντου, ὡς συνέχεια τοῦ σχεδίου ποὺ εἶχε ἀρχίσει ἀπὸ τὸ 1914, ὅταν δηλ. ἄρχιζε ὁ Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ἔδωσε, λοιπόν, τὸ σύνθημα ἐξολοθρεύσεως τῶν Χριστιανῶν, λέγοντας : “Ὁ πλοῦτος καὶ οἱ περιουσίες, ποὺ ἔχουν οἱ γκιαούρηδες (δηλ. οἱ Ἕλληνες καὶ χριστιανοί), ἄν τοὺς ἐξολοθρεύσετε, μποροῦν νὰ γίνουν δικά σας”.

Ο προφήτης Ιωνάς και το σημείο του Σταυρού (21 Σεπτεμβρίου)

 

Σάλπιγξ εὔηχος, θείων κριμάτων, κόσμω πέφηνας, ἀναφωνοῦσα, Ἰωνὰ τοὶς Νινευίταις μετάνοιαν καὶ συσχεθεῖς ἐν τῷ κήτει προέγραψας, τὴν τοῦ Σωτῆρος τριήμερον ἔγερσιν ὅθεν πρέσβευε, δοθήναι τοὶς σὲ γεραίρουσι, πταισμάτων ἱλασμὸν καὶ μέγα ἔλεος.

Ο προφήτης Ιωνάς, ο πρωταγωνιστής και συγγραφέας του ομώνυμου προφητικού βιβλίου, έδρασε κατά τον 8ο π.Χ. αιώνα, εποχή κατά την οποία η Νινευή είχε καταστεί πρωτεύουσα του ασσυριακού κράτους. Από το βιβλίο του προφήτη Ιωνά δεν αντλούμε πληροφορίες για το βίο του, ούτε το που και πότε κλήθηκε στο προφητικό αξίωμα, παρά μόνο αναφέρεται το όνομά του και το γεγονός ότι ήταν γιος του Αμαθί (Ιων. 1,1) και το γεγονός ότι όταν κλήθηκε η Νινευή ήταν «πόλις μεγάλη» (Ιων. 1,2).

Ηλεκτρονικές ταυτότητες και ιατρικά δεδομένα


Γράφει ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Καρδιολόγος

Σε μια από τις πολλές συζητήσεις που στήνονται στις μέρες μας εκ του προχείρου και αφορούν το θέμα των νέων ταυτοτήτων, σε πολύ μεγάλο ραδιοφωνικό σταθμό, άκουσα τον παρουσιαστή να υπεραμύνεται της συμπερίληψης του ιατρικού ιστορικού στις ηλεκτρονικές πληροφορίες των ταυτοτήτων αυτών. Το επιχείρημα είναι ότι είναι πολύ σημαντικό σε περίπτωση ατυχήματος να μπορεί κάποιος αμέσως μέσω του ιατρικού ιστορικού να κατανοήσει τα προβλήματα και να βοηθήσει τον πάσχοντα. Και βέβαια αυτή την άποψη δε θα τη σχολίαζα αν δεν έβρισκε σύμφωνους πολλούς συνανθρώπους μας που δεν έχουν και μεγάλη γνώση του θέματος.