Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

ΚΥΡΙΑΚΗ Η΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ[:Α΄ Κορ. 1,10-17] ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

 


«Παρακαλῶ δὲ ὑμᾶς, ἀδελφοί, διὰ τοῦ ὀνόματος τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ἵνα τὸ αὐτὸ λέγητε πάντες, καὶ μὴ ᾖ ἐν ὑμῖν σχίσματα, ἦτε δὲ κατηρτισμένοι ἐν τῷ αὐτῷ νοΐ καὶ ἐν τῇ αὐτῇ γνώμῃ (:Σᾶς παρακαλῶ λοιπόν, ἀδελφοί, στὸ ὄνομα τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ, νὰ ὁμολογεῖτε ὅλοι τὴν ἴδια πίστη καὶ νὰ μὴν ὑπάρχουν μεταξύ σας διαιρέσεις, ἀλλὰ νὰ εἶστε ἁρμονικὰ ἑνωμένοι μὲ τὰ ἴδια φρονήματα ὅλοι σας καὶ μὲ τίς ἴδιες γνῶμες καὶ ἀποφάσεις)» [Α΄ Κορ. 1,10].

ΚΥΡΙΑΚΗ Η΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ [:Ματθ. 14,14-22] Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΧΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΚΙΣΧΙΛΙΩΝ

 


ΚΥΡΙΑΚΗ Η΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ [:Ματθ. 14,14-22]

  «κούσας δ  ησος νεχώρησεν κεθεν ν πλοί ες ρημον τόπον κατ᾿ δίαν· κα κούσαντες ο χλοι κολούθησαν ατ πεζ π τν πόλεων(:Όταν λοιπόν τα άκουσε αυτά ο Ιησούς, αναχώρησε από εκεί με πλοίο σε κάποιον ερημικό τόπο, για να μείνει μόνος Του με τους μαθητές Του. Και όταν άκουσαν τα πλήθη του λαού ότι αποχώρησε σε ερημικό τόπο, Τον ακολούθησαν πεζοί από τις πόλεις)»[Ματθ. 14,13].

ΝΙΚΗ... Περί νέων ταυτοτήτων...

 Μια ιδιαίτερη παρέμβαση του κόμματος Νίκη



πηγή: https://yiorgosthalassis.blogspot.com/

Το παιδί δεν είναι «σεξουαλικό ον», λένε Αυστριακοί γονείς σε αναφορά τους! Γενικευμένες αντιδράσεις για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση!


Στην Αυστρία, εκπαιδευτικοί, γονείς και ειδικοί ζητούν την άμεση διακοπή επιβλαβούς περιεχομένου στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Πολύ συχνά, το παιδί αντιμετωπίζεται ως «σεξουαλικό ον», λένε οι διαμαρτυρόμενοι.

Με μία αναφορά, παιδαγωγοί, γιατροί, ψυχολόγοι, άλλοι ειδικοί και γονείς καλούν τους πολιτικούς ηγέτες στην Αυστρία να ρίξουν μια προσεκτική ματιά στο περιεχόμενο της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης που είναι επικίνδυνη για τα παιδιά και να αποστασιοποιηθούν ξεκάθαρα από μία ιδεολογία σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης που «σε αντίθεση με όλα τα αναπτυξιακά ψυχολογικά ευρήματα, παιδιά και έφηβοι έχουν εργαλειοποιηθεί για αυτό». Το γερμανικό καθολικό περιοδικό Die Tagespost αναφέρει σχετικά.

Τα παραμύθια λένε την αλήθεια…

 

Γράφει ο Ευγένιος Μπαϊραμίδης, γενικός χειρουργός

Μια φορά κι έναν καιρό σε μια χώρα με βαριά ιστορία και πολιτισμό, στην απόλυτη παρακμή της, οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:
Άνθρωπος εκδιδόμενος επί χρήμασι πώς λέγεται;

Άνθρωπος του οποίου αφαιρούν ατομικές ελευθερίες και την δυνατότητα να λαμβάνει αποφάσεις πώς λέγεται;
Άνθρωπος ο οποίος αυτοαποκαλείται δημοσιογράφος και αποκρύπτει ή διασπείρει ψευδείς ειδήσεις προς όφελος της εξουσίας επί χρήμασι πώς λέγεται;

Τὰ ἑπτὰ μυστήρια ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ


                                                   


Τὰ ἑπτὰ μυστήρια
1. ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ
ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ὁ Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστός, ὅταν ἀκόμη εὑρίσκετο στὴν γῆ, γιὰ ὅλους τοὺς ἀνθρώπους ποὺ ἤθελαν καὶ ἐπιθυμούσαν νὰ ἀκολουθήσοπυν τὴν διδασκαλία Του, γιὰ τοὺς ἀνθρώπους ποὺ τὸν πιστεύανε ὡς Σωτῆρα καὶ ἐπιθυμούσαν νὰ εἰσέλθουν εἰς τοὺς κόλπους τῆς Ἐκκλησίας καὶ νὰ γίνουν Χριστιανοί, συνέστησε ὡς ἀπαραίτητο ὅρο τὸ Μυστήριον τοῦ Βαπτίσματος. Γιʼ αὐτὸ εἶπε στοὺς μαθητές Του: «Ἐδόθη μοι πᾶσα ἐξουσία ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ γῆς. Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος» (Ματθ. κη΄ 19 καὶ Μαρκ. ιε΄ 16). Στὴν ὁμιλία Του μὲ τὸν Νικόδημο προανήγγειλε τὸ μυστήριον τοῦτο λέγοντας: «Ἐὰν μή τις γεννηθῇ ἐξ ὕδατος καὶ Πνεύματος, οὐ δύναται εἰσελθεῖν εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ» (Ἰω. γ΄ 5). Καὶ οἱ μαθητὲς ἐκτελοῦντες τὴν ἐντολὴν τοῦ Κυρίου περιήρχοντο τὸν κόσμον ὅλον κηρύττοντες τὴν ἀλήθειαν τοῦ Χριστοῦ καὶ ὅσους ἐπίστευαν τοὺς ἐβάπτιζαν στὸ ὄνομα τῆς Ἁγίας Τριάδος.

Η ΝΙΚΗ ζητά από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ενέργειες για τις πυρκαγιές

 


Υπόμνημα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γεωργία Αδειλίνη κατέθεσε πριν από λίγο εκ μέρους του Κινήματος ΝΙΚΗ ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτριος Νατσιός και ο βουλευτής Επικρατείας κ. Γ  Αποστολάκης, με θέματα:

  1. τη διερεύνηση της έκρηξης στην αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας της 111 ΠΜ, που δε μπορεί παρά να είναι προϊόν δολιοφθοράς, δεδομένων των δρακοντείων μέτρων που αποκλείουν τυχαίο γεγονός,
  2. του ενδεχόμενου δόλου από τουρκικό παράγοντα στις καταστροφικές πυρκαγιές της Ρόδου, όπως προκύπτει και από τοποθετήσεις του Υπουργού Επικρατείας της Κυβέρνησης, καθώς και
  3. τη διερεύνηση των συμπτώσεων μεταξύ περιοχών όπου προγραμματίζονται αιολικές εγκαταστάσεις (όπως Δερβενοχώρια, Κέρκυρα, Εύβοια, Βόλος) και περιοχών όπου εκδηλώνονται πολύ έντονες πυρκαγιές με εκτεταμένη καταστροφή δασικών εκτάσεων.

 Η ΝΙΚΗ ζητά από την Εισαγγελέα να προβεί σε όλες τις αρμόζουσες ενέργειες απόδοσης ευθυνών προς το συμφέρον του ελληνικού λαού.

πηγή: https://nikh.gr/nea

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Κάντε υπομονή στις σκοτεινές ημέρες. Θα έρθουν και φωτεινές

 


Σηκώνετε βαριές θλίψεις;

Λυπάμαι γι’ αυτό και σας συμπονάω.

Άλλη βοήθεια δεν υπάρχει,
παρά μόνο η υπομονή και η ελπίδα στο έλεος του Θεού.

Όλα από το Θεό προέρχονται ή παραχωρούνται.

Και για όλα πρέπει να Τον ευγνωμονούμε,
όχι μόνο για τα ευχάριστα, αλλά και για τα δυσάρεστα.

Γιατί κι αυτά στην ωφέλειά μας αποσκοπούν:
στην κάθαρση, στην απόκτηση και στερέωση καλών έξεων,
στη μνήμη και επίκληση του Κυρίου.

Μη βαρυγγομάτε, λοιπόν.
Κάντε υπομονή στις σκοτεινές ημέρες.
Θα έρθουν και φωτεινές.

~ Οσίου Θεοφάνους του Εγκλείστου,
«Χειραγωγία στην πνευματική ζωή», Ι. Μ. Παρακλήτου

πηγή: https://simeiakairwn.wordpress.com/

π. Ιωάννης Καλαΐδης: «Να ξέρετε όταν θα έρθει εκείνη η ώρα να δώσουν την ταυτότητα, μην βιαστείτε να την πάρετε γιατί ο Θεός θα επέμβει»

 


Συγκλονιστική μαρτυρία για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες από την κόρη του π . Ιωάννη Καλαΐδη, ο οποίος εκοιμήθη στις 4/8/2009«…Παιδιά μου, εγώ φεύγω αλλά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί ο καλός Θεός έδωσε έλεος! Να ξέρετε όταν θα έρθει εκείνη η ώρα να δώσουν την ταυτότητα, μη βιαστείτε να την πάρετε γιατί ο Θεός θα επέμβει, θα γίνουν τα γεγονότα της Πόλης και μαζί με την Ελλάδα, γιατί για την Ελλάδα θα γίνει αυτή η χάρη από τον Θεό, θα σωθούν και άλλοι λαοί που ήταν έτοιμοι να πάρουν αυτή την ταυτότητα και να χαθούν εκατομμύρια αθώες ψυχές…»

πηγή: https://yiorgosthalassis.blogspot.com/

Αιολικά πάρκα: πράσινη ανάπτυξη ή πράσινου καταστροφή;

 

Τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση προωθεί με βίαιο τρόπο την εγκατάσταση αιολικών πάρκων και ταυτόχρονα με βίαιο πάλι τρόπο προωθεί την απολιγνιτοποίηση της χώρας μας.

Όλα αυτά γίνονται με το πρόσχημα της κλιματικής αλλαγής. Στην πραγματικότητα όμως η εισαγωγή των ανεμογεννητριών επιφέρει τεράστια κέρδη σε επώνυμους επιχειρηματίες, φίλα προσκείμενους στην κυβέρνηση, τους οποίους μάλιστα επιδοτούμε με χρήματα από τον κόπο των ήδη εξαντλημένων οικονομικά Ελλήνων.

Το θέμα που θα μας απασχολήσει είναι κατά πόσον τα αιολικά πάρκα αποτελούν, κατά 100%, μια Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας (Α.Π.Ε), όπως προβάλλεται, ή επιφέρουν επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον, οι οποίες πρέπει να μας προβληματίσουν.

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Κατὰ τὴν εἰς Ἐπίσκοπον χειροτονία του στὸν Πατριαρχικὸ Ναὸ τοῦ Ἁγίου Γεωργίου στὸ Φανάρι, ὁ Θεοφάνης Κόγιας ἀπήγγειλε τὸ Σύμβολο τῆς Πίστεως μὲ τὸ filioque!

 

Ἐκκλησία Ἀλβανίας: Πρωτοφανὴς ἐπιβράβευση ὑπονομευτοῦ τῆς ἑνότητος τῆς ὀρθοδόξου ἐκκλησίας τῆς Ἀλβανίας!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Πρωτοφανὴς ἐπιβράβευση
26 Ἰουλίου, 2023

Πρωτοφανὴς ἐπιβράβευση ὑπονομευτοῦ τῆς ἑνότητος τῆς Ὀρθοδόξου Αὐτοκεφάλου Ἐκκλησίας τῆς Ἀλβανίας.
Πρωτοφανὴς ἐπιβεβαίωση τῆς ἀκαταλληλότητός του νὰ διαποιμάνει ὀρθόδοξο ποίμνιο.
Ὁ Θεοφάνης Κόγιας κατὰ τὴν κρίσιμη στιγμὴ τῆς εἰς Ἐπίσκοπον χειροτονίας του, προεξάρχοντος τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Ἀμερικῆς κ. Ἐλπιδοφόρου ἐν Φαναρίῳ τῇ 25ῃ Ἰουλίου 2023, ἀπήγγειλε τὸ Σύμβολο τῆς Πίστεως μὲ τὸ filioque.

Ἀπὸ τὸ γραφεῖο τύπου τῆς Ἱερᾶς Συνόδου


πηγή: http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/

Οι νέες ταυτότητες στην Ελλάδα με βιομετρικά χαρακτηριστικά

 


Η αλλαγή των ταυτοτήτων επιβάλλεται υποχρεωτικά από τις νέες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 Οι ταυτότητες των Ευρωπαίων πολιτών θα πρέπει να περιλαμβάνουν υποχρεωτικά τα βιομετρικά δεδομένα των κατόχων τους, όπως τα δακτυλικά τους αποτυπώματα σε ψηφιακή μορφή, με βάση τη δέσμη των προτάσεων για την ενίσχυση της ασφάλειας στην ΕΕ που παρουσιάστηκε στο Στρασβούργο.

 Οι Βρυξέλλες παρουσίασαν μια σειρά μέτρων στόχος των οποίων είναι να περιοριστεί η περίμετρος δράσης των τρομοκρατών και των εγκληματιών και να στερηθούν τα μέσα που απαιτούνται για να σχεδιάσουν, να χρηματοδοτήσουν και να διαπράξουν τα εγκλήματά τους. 

Φώτης Κόντογλου: Κάψα

Φώτης Κόντογλου


Όλα τα έργα του Θεού είναι βλογημένα. Τότε που έκανε τον κόσμο, είδε πως είναι πολύ καλά όσα έκανε. «Και είδεν ο Θεός πάντα όσα εποίησε, και ιδού καλά λίαν». Και το κρύο κ’ η ζέστη, κ’ η καλοσύνη κ’ η φουρτούνα, κι ο χειμώνας και το καλοκαίρι, κ’ η δροσιά κ’ η πάχνη. Αληθινά, όλα είναι καλά. Γι’ αυτό λέγει ο Δαβίδ: «Αινείτε τον Κύριον επί της γης, δράκοντες και πάσαι άβυσσοι˙ πυρ, χάλαζα, χιών, κρύσταλλος, πνεύμα καταιγίδος, τα ποιούντα τον λόγον αυτού˙ τα όρη και πάντες βουνοί, ξύλα καρποφόρα και πάσαι κέδροι.»

Όταν ήμουν 20 χρονών αγαπητέ μου καθηγητή, ήμουν αναρχικός...

 


«Νόμιζα ότι θα συναντούσα ένα αφελές γεροντάκι…»

Εἶχα μακριά μαλλιά, εἶχα σκουλαρίκια, εἶχα τυραννήσει πνευματικούς ἀνθρώπους, τους δασκάλους μου…

Μέ ἔστειλαν σ’ ἕνα χριστιανικό οἰκοτροφεῖο και τό ἔκανα ἄνω-κάτω..!!!

Μία μέρα, μέ τήν προτροπή ἑνός θείου μου, ἀποφάσισα νά ἐπισκεφθῶ τόν πατέρα Πορφύριο…

Νόμιζα ὅτι θά συναντοῦσα ἕνα ἀφελές γεροντάκι, ἀλλά γρήγορα διαψεύστηκα…!!! Μόλις μέ εἶδε ὁ Γέροντάς μου εἶπε:

Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου


Πολλοί από τους αγίους μας έχουν τη φήμη των θαυματουργών, διότι αξιώθηκαν να προικιστούν από το Θεό να κάνουν θαύματα στο όνομά Του. Μέσα στη χορεία των θαυματουργών αγίων της Εκκλησίας μας, ξεχωριστή θέση κατέχει η αγία Ειρήνη, η αποκαλουμένη Χρυσοβαλάντου.

Γεννήθηκε στην Καππαδοκία στα 828 και εκεί έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια. Στα χρόνια εκείνα βασίλευε ο αυτοκράτορας Θεόφιλος (829-843), ο οποίος, όπως είναι γνωστό, ήταν φανατικός εικονομάχος και διώκτης των Ορθοδόξων. Ο πατέρας της Ειρήνης ονομαζόταν Φιλάρετος, ήταν ευγενούς καταγωγής, πατρίκιος και κατείχε το αξίωμα του στρατιωτικού διοικητή του Θέματος της Καππαδοκίας, ως ευνοούμενος και έμπιστος της ευσεβούς αυτοκράτειρας Θεοδώρας. Η μητέρα της ονομαζόταν Ζωή, ήταν πατρικία και πολύ όμορφη, ενάρετη και πιστή γυναίκα, την οποία υπολήπτονταν όλη η Καππαδοκία. Απέκτησαν εκτός από την Ειρήνη και ένα άλλο κορίτσι την Καλλινίκη. Μετά τη γέννηση της Ειρήνης πέθανε ξαφνικά η μητέρα τους Ζωή και την ανατροφή των παιδιών ανάθεσε ο Φιλάρετος στην πατρικία Σοφία, τη μεγαλύτερη αδελφή του.

H θαυμαστὴ ἐμφάνιση τοῦ Ἁγίου Παντελεήμονος στὸν Ἅγιο Παΐσιο


Τό 1979 ὁ Γέροντας Παΐσιος μετακόμισε ἀπό τόν Τίμιο Σταυρό στό κουτλουμουσιανό κελί τῆς Παναγούδας.

Ἦταν 3 Ἰουνίου καί ὁ Γέροντας λόγω τῆς μετακόμισης δέν εἶχε βγάλει ἀπό τά κιβώτια τά ἐκκλησιαστικά βιβλία καί δέν ἤξερε ἀκριβῶς τήν ἡμερομηνία οὔτε φυσικά καί τόν ἑορταζόμενο ἅγιο. Ἔκανε τίς ἀκολουθίες μέ κομποσχοίνι καί ὅταν ἄρχισε νά εὔχεται καί γιά τόν ἅγιό της ἡμέρας, τόν ἀπασχόλησε ὁ λογισμός ποιός ἦταν αὐτός ὁ ἅγιος.

Τότε ἐμφανίστηκαν μέσα στό ἐκκλησάκι δύο ἅγιοι, ὁ ἕνας μπροστά καί ὁ ἄλλος ἀπό πίσω. Ὁ δεύτερος ἤταν ο ἅγιος Παντελεήμων, τόν ὁποῖο ἀναγνώρισε ὁ Γέροντας. Ὁ πρῶτος ὅμως.... τοῦ ἦταν ἄγνωστος.

Ἀπό τήν ἀπορία τόν ἔβγαλε ὁ ἴδιος ὁ ἅγιος πού τοῦ εἶπε: «Γέροντα, εἶμαι ὁ Λουκιλιανός.» Ὁ Γέροντας δέν πρόσεξε καλά τό ὄνομα καί ρώτησε: «Πῶς; Λουκιανός;». «Ὄχι, Γέροντα. Εἶμαι ὁ Λουκιλιανός.» Καί ἀμέσως οἱ δύο ἅγιοι ἐξαφανίστηκαν. Ὁ Γέροντας ἐντυπωσιάστηκε καί βρῆκε τό μηναῖο τοῦ Ἰουνίου γιά νά βεβαιωθεῖ ἄν γιόρταζε ο ἅγιος Λουκιλιανός..

Πράγματι ἦταν ἡ μνήμη του.

Πρεσβ. Διονυσίου Τάτση, Ο ΑΣΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΔΑΣ, σέλ. 46

πηγή: https://panagia-ierosolymitissa.blogspot.com/

Δελτίο Τύπου: ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!

 
    
    Μέρα εθνικού πένθους η σημερινή, μετά το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε δύο ήρωες πιλότους μας. Ο σμηναγός Χρήστος Μουλάς 36 ετών και ο ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης 27 ετών, έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, στη μάχη με τις φλόγες στη μεγάλη φωτιά της Καρύστου.

    Με κομμένη την ανάσα το πανελλήνιο παρακολούθησε την υπερπροσπάθεια των πιλότων μας να σβήσουν την φωτιά που κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της. Όμως η ρίψη επρόκειτο να είναι η μοιραία για τους δύο ήρωες.

    Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετούμε τους ήρωές μας. Θα τους ευγνωμονούμε αιώνια.

    Αθάνατοι!

    Τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους των δύο επί γης αγγέλων. Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και σεβασμού στους δύο ηρωικούς πιλότους, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΙΚΗΣ θα αφιερώσει μέρος του πρώτου μισθού της στις οικογένειές τους.

    Αιωνία η μνήμη αυτών.


Γραφείο Τύπου

press@NIKH.gr

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Ὁμιλία στὴν μνήμη τοῦ ἁγίου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος (27/7)

 Ἀρχιμανδρίτου Φωτίου Ἰωακεὶμ

Ο άγιος Παντελεήμων (13ος αι.), 
φορητή εικόνα, ιερά μονή Αγίας Αικατερίνης, Όρος Σινά

Παντελεήμων, ὁ μεγαλομάρτυς Χριστομάρτυς, ὁ τοῦ Παντελεήμονος Θεοῦ ἐπώνυμος, ἡ δόξα τῶν μαρτύρων καὶ τὸ κόσμημα τῆς Ἐκκλησίας, ὁ ταχὺς τῶν πιστῶν ἀντιλήπτορας καὶ ἰατρός, ἡ βρύση τῶν θαυμάτων καὶ τὸ πέλαγος τῶν ἰαμάτων, τὸ γλυκὺ στοὺς πιστοὺς καὶ πράγμα καὶ ὄνομα, συνεκάλεσε τὴ σημερινὴ ὁμήγυρη μαζὶ καὶ πανήγυρη, καὶ συνάθροισε ἐμᾶς, τὸν φιλόχριστο καὶ φιλομάρτυρα λαὸ τοῦ Θεοῦ στὸν περικαλλή του τοῦτο ναό, γιὰ νὰ στέψουμε τὴ μαρτυρικὴ κεφαλή του μὲ ὕμνους καὶ ᾠδὲς πνευματικὲς καὶ νὰ δοξάσουμε τὸν Κύριο, ποὺ τὸν ἀντιδόξασε πλουσιοπάροχα καὶ στὴ γῆ καὶ στὸν οὐρανό.

Νέα μέτρα λογοκρισίας της ΕΕ τίθενται σε ισχύ στις 25 Αυγούστου. Κίνδυνος εξαφάνισης για τα εναλλακτικά μέσα πληροφόρησης❗️

 Από τις 25 Αυγούστου, η ΕΕ θα απαγορεύσει όλα τα μηνύματα από το Διαδίκτυο που θεωρεί ότι αποτελούν παραπληροφόρηση, ψευδείς ειδήσεις ή παραβιάσεις θεμελιωδών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτό γίνεται μέσω του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες (ακούγεται πολύ αθώο) ή του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA).

Η επιβολή αυτού του νόμου βρίσκεται στα χέρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των ειδικών συντονιστών. Η Επιτροπή θα επιβλέπει τις μεγαλύτερες διαδικτυακές πλατφόρμες και τις μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης.

Θα είχα απελπιστεί και θα τα είχα παρατήσει προ πολλού, αν δεν ήξερα ότι ο Θεός έχει τον τελευταίο λόγο

«”Θυσία” είπαν για τα παιδιά στα Τέμπη, “αυτοθυσία” λένε τώρα για τους πιλότους που σκοτώθηκαν στην Κάρυστο. Oι νεκροί πιλότοι θυσιάστηκαν για το καλό της πατρίδας.

Το κράτος δεν έχει ποτέ καμία ευθύνη, η απόδοση τιμών/ευθυνών είναι προς τους νεκρούς.
Όχι, δεν είναι δυο ήρωες που θυσιάστηκαν. Ήταν δύο εξουθενωμένοι, εξαντλημένοι εργαζόμενοι σε ένα σώμα με χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις, με απαρχαιωμένα μέσα που δουλεύουν νυχθημερόν για να αποκαθιστούν τις έκτακτες βλάβες.
Οι υπεύθυνοι για όλα τα παραπάνω θα τη βγάλουν καθαρή με δυο σημαίες πάνω στα φέρετρα και μερικά στεφάνια.
Γι' αυτούς, είμαστε αναλώσιμοι».

Iasonas Apostolopoulos

Μαύρισε η ψυχή μου να μαθαίνω νέα άσχημα.
Βαρέθηκα να ακούω τις φτηνές δικαιολογίες σας. Σιχάθηκα τα κροκοδείλια τα δάκρυά σας. Τα δελτία τύπου σας.
Καραγκιοζιλίκια για το θεαθήναι.
Δε θέλω ούτε να σας θυμώνω, ούτε να σας βρίζω, ούτε να σας κακολογώ. Δεν νικιέται το σκοτάδι με σκοτάδι.
Ο Θεός να σας συγχωρέσει, με τον τόσο πόνο, που είτε ο δόλος σας, είτε η ανικανότητά σας έχει προκαλέσει.
Αλήθεια…
Θα είχα απελπιστεί και θα τα είχα παρατήσει προ πολλού, αν δεν ήξερα ότι ο Θεός έχει τον τελευταίο λόγο…

Ψυχολόγος Ελευθεριάδης Ελευθέριος

πηγή: https://yiorgosthalassis.blogspot.com/

Γέροντα, όταν περνούμε κάποιον πειρασμό, μια μεγάλη δοκιμασία, τι να κάνουμε;

 

– Γέροντα, όταν περνούμε κάποιον πειρασμό, μια μεγάλη δοκιμασία, τι να κάνουμε;

– Τι να κάνετε; Υπομονή να κάνετε. Η υπομονή είναι το ισχυρότερο φάρμακο που θεραπεύει τις μεγάλες και μακροχρόνιες δοκιμασίες.

Οι περισσότερες δοκιμασίες μόνο με την υπομονή περνούν. Η μεγάλη υπομονή ξεδιαλύνει πολλά και φέρνει θεϊκά αποτελέσματα εκεί που δεν περιμένεις τη λύση, δίνει ο Θεός την καλύτερη λύση. Να ξέρετε ότι ο Θεός ευαρεστείται, όταν ο άνθρωπος περνά δοκιμασίες και υπομένει αγόγγυστα δοξάζοντας το άγιο όνομά Του.

«Μακάριος ανηρ ος υπομενει πειρασμον», λέει ο Άγιος Ιάκωβος (Ιακ. α’ 12). Γι’ αυτό να προσευχόμαστε να μας δίνει ο Καλός Θεός υπομονή, ώστε να τα υπομένουμε όλα αγόγγυστα και με δοξολογία.

Η ζωή μας σ’ αυτόν τον κόσμο είναι μια συνεχής άσκηση και ο καθένας μας ασκείται με διαφορετικό τρόπο. Να σκέφτεσθε τι τράβηξε ο Χριστός σ’ εκείνα τα δύσκολα χρόνια! Πόσα προβλήματα του δημιουργούσαν και δεν μιλούσε καθόλου! Αλλά και ο Απόστολος Παύλος τι υπομονή έκανε! Ενώ είχε πληροφορία από τον Θεό ότι θα πάει στη Ρώμη, έμεινε στην φυλακή δυο χρόνια, γιατί ο ηγεμόνας καθυστερούσε την δίκη.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος πάλι τι υπέφερε! Για έναν μικρό γογγυσμό υπέστη ναυάγιο… Βλέπετε, επιτρέπει ο Θεός να ταλαιπωρηθούν για μικρά πράγματα οι Άγιοι, για να έχουμε εμείς παραδείγματα, ώστε να αντιμετωπίζουμε τους πειρασμούς με υπομονή, με προσευχή, αλλά και με χαρά.

πηγή: https://simeiakairwn.wordpress.com/

"Βουλευτὲς ἢ βολευτές;": Ἡ ἀπάντηση τῆς «ΝΙΚΗΣ» στὸ νομοσχέδιο τοῦ Ὑπουργείου Οἰκονομικῶν. Μὲ ἀναφορὰ καὶ στοὺς ἥρωες πεσόντες πιλότους!

 


Ἡ ὁμιλία τοῦ Προέδρου ΝΙΚΗΣ κ. Δημήτρη Νατσιοὺ στὴν Βουλή, γιὰ τὸ σχέδιο νόμου τοῦ Ὑπουργείου Οἰκονομικῶν γιὰ παροχές, μισθοὺς καὶ ΕΝΦΙΑ (26/7/2023).

Η Ιαπωνία θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία ανίχνευσης συμπεριφοράς για την πρόγνωση του εγκλήματος

 


Δυστοπική τεχνολογία στο όνομα της ασφάλειας.

Η Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία της Ιαπωνίας αποφάσισε να χρησιμοποιεί κάμερες ενισχυμένες με τεχνητή νοημοσύνη για την παρακολούθηση (με χρήση τεχνολογίας ‘ανίχνευσης συμπεριφοράς’) πριν από ένα έγκλημα, ώστε να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας των VIP.

Αυτό το βήμα έρχεται ως απάντηση στην επέτειο της σοκαριστικής δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Shinzo Abe και των αυξανόμενων απειλών που προκαλούνται από αυτούς που η κυβέρνηση αποκάλεσε «μεμονωμένους παραβάτες».

Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς

 

26 Ιουλίου

Η Αγία Παρασκευή γεννήθηκε στη Ρώμη στα χρόνια του αυτοκράτορα Αντωνίνου (138 - 160 μ.Χ.). Ήταν κόρη των ευσεβών Χριστιανών, Αγάθωνα και Πολιτείας, οι οποίοι φρόντισαν για την χριστιανική αγωγή της, όπως είχαν υποσχεθεί στο Θεό στην περίπτωση που θα τους έδινε ένα παιδί. Επειδή το παιδί γεννήθηκε ημέρα Παρασκευή έλαβε αυτό το όνομα.

Τέλος στον παραλογισμό


Η 22η Ιουλίου 2023 καταγράφεται πλέον ως μια μέρα δικαίωσης για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Μετά την απόφαση κόλαφο του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το μέτρο των αναστολών λόγω έλλειψης τεκμηριωμένων επιστημονικών δεδομένων, η κυβέρνηση αποφάσισε επιτέλους να αποσύρει το ντροπιαστικό μέτρο των υποχρεωτικών διαγνωστικών ελέγχων με ιδίους πόρους για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε δομές υγείας.

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ

 


Προσωπική μου εμπειρία:

Τον Ιούλιο του 1992, τότε ως Γιάννης Καζάκος, δάσκαλος αγγλικών στη Πάτρα, νεοφερμένος από το Τορόντο του Καναδά, συναντήσαμε τον Άγιο Παίσιο στην Παναγούδα του Αγίου Όρους. Μου έκανε εντύπωση που για αρκετή ώρα μας μιλούσε για φωτιές, πυρκαγιές και εμπρησμούς στην Ελλάδα. Από μέσα μου αναρωτιόμουν: Γιατί εστιάζει άραγε σε αυτό το θέμα τόσο πολύ; Τότε δεν είχαμε αυτό το τραγικό φαινόμενο, τόσο έντονο. Δεν μας ανέφερε τίποτα απολύτως για κλιματική αλλαγή! Έλεγε: "Δεν θα μείνει δάσος για δάσος στην πατρίδα μας! Δεν θα αφήσουν πράσινο για πράσινο! Οι φωτιές θα είναι βαλτές κι από μέσα αλλά κι απέξω! Και για τα συμφέροντα "κάποιων" εδώ στην Ελλάδα, αλλά κι από αλλόθρησκους. Θα είναι κι από αλλόθρησκους εντός της Ελλάδας, και από μακριά με ακτίνες λέιζερ, αλλά κι από Έλληνες προδότες άθεους! Όλα αυτά θα εξυπηρετήσουν τον δρόμο για τον Αντίχριστο, για να μην μπορεί ο κόσμος να κρυφτεί μέσα στα δάση, εν καιρώ διωγμών. Η χλωροφύλλη των φυλλωμάτων εμποδίζει να δεις κάτω από τα δέντρα με την τεχνολογία και τα λέιζερ αν είναι κρυμμένοι άνθρωποι! Οπότε, θα κάψουν τα πάντα, για να έχουν ορατότητα παντού, για να ελέγχουν το σύμπαν!".
Αυτά από τα χείλη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου τα άκουσα τότε, Ιούλιο του 1992. Δεν είναι δικά μου. Αυτά μας είπε ο Άγιος, που είναι τόσο επίκαιρα τώρα!

Πατήρ Ιγνάτιος. Ιερα μονή τών Ποιμένων. Βηθλεέμ

πηγή: https://yiorgosthalassis.blogspot.com/

Τώρα ξέρεις, γιατί ζούμε αυτά που ζούμε… - Ελευθεριάδης Ελευθέριος

 

Αν θες να ελέγξεις ένα άνθρωπο φτωχοποίησέ τον. Κάνε τον να βγάζει με το ζόρι το ψωμί του, δουλεύοντας εξαντλητικά, για να μην μπορεί να έχει δύναμη πια να αντιδράσει.

Αν θες να ελέγξεις έναν άνθρωπο, φόβισέ τον. Κάνε τον να νιώθει ένοχος, υπεύθυνος, για όλα τα κακά που εσύ του προκαλείς.

Αν θες να ελέγξεις έναν άνθρωπο, απόκοψέ τον από τις ρίζες του. Να μην μπορεί να προβάλει καμία αντίσταση όταν θα του φέρνεις καταιγίδες.

Αν θες να ελέγξεις έναν άνθρωπο κάντον να ξεχάσει ότι έχει Προορισμό. Δώσε του είδωλα να προσκυνήσει για να ξεχάσει τον αληθινό Θεό.

Αν θες να ελέγξεις έναν άνθρωπο, χαλάρωσε τις αναστολές του. Άρτο και θεάματα. Λίγο λίγο. Κατήχησέ τον έτσι από μικρό. Να μην μάθει να είναι ασκητικός. Και έτσι, να είναι εύκολη λεία για τα δικά σου νύχια.

Αν θες να ελέγξεις έναν άνθρωπο, μάθε του από μικρό να μην αγαπά. Να μην αγαπά κανέναν άλλον, πέρα από τον εαυτό του…

Τώρα ξέρεις, γιατί ζούμε αυτά που ζούμε…

Ψυχολόγος Ελευθεριάδης Ελευθέριος

Ἡ Ἁγία Παρασκευὴ μέσα ἀπὸ τὸ Ἀπολυτίκιό της

 Σοφία Μπεκρῆ, φιλόλογος-θεολόγος


Γνωστὸς ὁ βίος τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς καὶ θαυμαστὴ ἡ πολιτεία της. Ἐνήθλησε στερρῶς καὶ κέρδισε ἐπαξίως τὸν στέφανο τῆς θείας δόξης, αὐτὸν ποὺ ἀποδίδει ὁ Κύριος σ’ ὅλους ὅσους ἀγωνίστηκαν «τὸν ἀγῶνα τὸν καλόν» καὶ ὁλοκλήρωσαν μὲ ἐπιτυχία τὴν πορεία των (Τιμ. Β’, δ’ 5-8).

Ἔτσι, λοιπόν, ὁ ὑμνογράφος, τοῦ ὁποίου τὸ ὄνομα δὲν γνωρίζομε, ἐμπνεόμενος ἀπὸ τὸ παράδειγμα τῆς Ἁγίας, συνέθεσε τὸ Ἀπολυτίκιό της, πλούσιο σὲ ἔκφραση καὶ βαθὺ σὲ θεολογικὸ περιεχόμενο. Ἀξίζει, θεωροῦμε, νὰ τὸ προσεγγίσωμε καὶ νὰ προσπαθήσωμε νὰ τὸ κατανοήσωμε, δεδομένου ὅτι πρόκειται, κατὰ κοινὴ ὁμολογία, γιὰ ἕνα ἀπὸ τὰ δυσκολώτερα Ἀπολυτίκια. Ὅσο περισσότερο, ὅμως, ἐμβαθύνει κανεὶς στὴν ὑπέροχη γλῶσσα του καὶ διεισδύει στὰ πυκνά του νοήματα, τόσο μεγαλύτερη ὠφέλεια ἀποκομίζει καὶ ὁ ἴδιος καὶ ἔτσι ὁδηγεῖται καλύτερα στὴν μίμηση τῆς Ἁγίας, πρᾶγμα τὸ ὁποῖο ἀποτελεῖ, ἐξ ἄλλου, καὶ τὸν στόχο κάθε Χριστιανοῦ: «μνήμη Ἁγίου, μίμησις Ἁγίου».

Γέρων Γρηγόριος: Δέν χρειάζεται πολυλογία στήν προσευχή


Οἱ καθιερωμένες προσευχές εἶναι ἀπαραίτητο νά γίνονται. Ἡ Ἐκκλησία θέλει καί οἱ ἔγγαμοι ἀκόμη νά κάνουν τό Ἀπόδειπνο. Ἀφοῦ κάνουμε τό Ἀπόδειπνο, ἔπειτα νά ποῦμε στόν Κύριο ὅ,τι θέλουμε νά ποῦμε.

Δέν χρειάζεται πολυλογία στήν προσευχή. Γι’ αὐτό καί οἱ ἅγιοι Πατέρες λένε, ὅτι ἡ καλύτερη προσευχή εἶναι νά λές μερικές λέξεις, «Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱέ τοῦ Θεοῦ, ἐλέησόν με». Νά τίς λές καί στόν δρόμο καί στήν δουλειά σου.

...Ὅταν ἡ σκέψη μας εἶναι στο νόημα αὐτῶν τῶν λέξεων καί συμετέχει καί ἡ καρδιά μας, τό λέμε, ὅπως εἴπαμε, μέ πόνο, κάνουμε τήν καλύτερη προσευχή.

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Η νέα έκθεση του ΟΗΕ προτείνει ότι η ιδεολογία των ΛΟΑΤΚΙ θα πρέπει να υπερισχύει της θρησκευτικής ελευθερίας

 


Μετάφραση για την ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ 

 Η έκθεση συμβουλεύει τις κυβερνήσεις να «ενθαρρύνουν τα θρησκευτικά ιδρύματα να εξετάσουν τους τρόπους με τους οποίους οι εκπρόσωποι θα θεωρηθούν υπεύθυνοι σε περιπτώσεις στις οποίες προωθούν διακρίσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ και άλλων ατόμων με διαφορετικό φύλο». 

 Μια πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών προτείνει ότι τα θρησκευτικά δικαιώματα πρέπει να υποτάσσονται στα υποτιθέμενα δικαιώματα της ατζέντας ΛΟΑΤΚΙ και των υποστηρικτών της. 

 Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο από τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) και συντάχθηκε από τον δικηγόρο Victor Madrigal-Borloz από την Κόστα Ρίκα, περιγράφει τον ρόλο της κυβέρνησης στην πειθαρχία των θρησκευτικών θεσμών που αρνούνται να προωθήσουν την ιδεολογία ΛΟΑΤΚΙ. 

Πως συναντιόνταν στο Μήλεσι ο Άγιος Πορφύριος και ο Άγιος Σωφρόνιος του Έσσεξ


Ἀπὸ τὶς πιὸ σημαντικὲς μαρτυρίες ἀνάμεσα στοὺς Ἕλληνες γιὰ τὸν Ἅγιο Σωφρόνιο εἶναι αὐτὴ τοῦ ἅγιου Πορφυρίου, ὁ ὁποῖος εἶχε παραδεχθεῖ ὅτι συναντιόνταν οἱ δυό τους πνευματικὰ κατὰ τὴν διάρκεια τῆς προσευχῆς, βρισκόμενοι ὁ ἕνας στὸ Ἔσσεξ καὶ ὁ ἄλλος στὸ Μήλεσι, ὅπου γι’ αὐτὸ τὸ γεγονὸς τοῦ εἶχε ἀπευθύνει καὶ ἐπιστολή.

Γράφει ὁ δρ. Κλείτος Ἰωαννίδης (στὸ βιβλίο του «Γέρων Πορφύριος, Μαρτυρίες και εμπειρίες»):

«Χάρη στὸ διορατικὸ χάρισμά του ὀ Γέρων Πορφύριος γνώριζε καὶ τὴ μορφὴ ἑνὸς ἄλλου μεγάλου Γέροντος τῶν ἡμερῶν μας, τοῦ Ρώσου Γέροντος Σωφρονίου, κτίτορος καὶ Προηγουμένου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς τοῦ Τιμίου Προδρόμου στὸ Ἔσσεξ τῆς Βρετανίας, ὁ ὁποῖος, ἀνάμεσα στ’ ἄλλα βιβλία, ἔγραψε καὶ τὸ παγκόσμια γνωστὸ καὶ μεταφρασμένο σὲ πολλὲς γλώσσες ‘Ὁ Γέροντας Σιλουανός’.

ΤΑ ΑΓΙΑ ΝΗΠΙΑ ΦΥΛΑΞΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥΣ


Η πύρινη λαίλαπα πέρασε αλλα δεν άγγιξε την Όμορη μας Μονή των Αγίων Νηπίων. Σημαντικός ο ρόλος των Ιερέων και των μοναζουσών της Μονής, άπλωναν μάνικες, μετέφεραν κρύο νερό και παγάκια σε αυτούς που συμμετείχαν στην κατάσβεση.
Έδιναν κουράγιο στους ανθρώπους και δεν έχαναν την πίστη του. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια που αποδίδοναι στον π. Μελέτιο Στάθη, κτήτορα της Μονής:
«Δεν εγκαταλείπουμε την μάχη, όπως δεν θα την εγκατέλειπε ο Θ. Κολοκοτρώνης. Ο Θεός θα μας στηρίξει, να συνεχίσουμε…».

Ο π. Άγγελος, που ήταν παρών, πρώην πυροσβεστικός υπάλληλος έλεγε:
«η δύναμη της προσευχής, είναι μεγάλη»

Όπως φάνηκε όμως ξεκάθαρα και σε αυτό τον αγιασμένο τόπο, τα 14.000 Άγια Νήπια δημιούργησαν μία ασπίδα γύρω απο το σπίτι τους. Όπως είναι ολοφάνερο, και η Μονή αυτή έμεινε ανέγγιχτη απο την φωτιά.

Ζει Κύριος ο Θεός!

Τί σοὔχω γιὰ μετά. (Β΄)

 

Τί σοὔχω γιὰ μετά. Β΄

Γεώργιος Κ. Τζανάκης. Ἀκρωτήρι Χανίων.

  Στὸ προηγούμενο γραφτὸ παρουσιάστηκαν τὰ κύρια δεδομένα τῆς προσπάθειας δημιουργίας τοῦ νέου «ἀναβαθμισμένου» ἀνθρώπου. Τοῦ μετανθρώπου ἤ ὑπερανθρώπου.

Εἶναι τόσο κραυγαλέα, ὅσα λέγονται καὶ προβλέπονται ἐκεί, ποὺ μάλλον περιττεύει κάθε περαιτέρω σχολιασμός.

Δὲν ἀντέχω ὅμως στὸν πειρασμό, καὶ θὰ καταθέσω μερικὲς πρόχειρες σκέψεις σχετικῶς μὲ ὅλα αὐτά. Οὔτε ἐξαντλοῦν, οὔτε καλύπτουν ὅλο τὸ πρόβλημα. Ἀπλῶς μερικὰ σημεία του σχολιάζονται.

Ἄς δοῦμε κάπως τὶς πνευματικὲς προϋποθέσεις αὐτῶν ποὺ λένε καὶ σχεδιάζουν ὅλα αὐτά, ὅπως, καὶ ὅσο, προκύπτουν ἀπὸ τὰ λεγόμενά τους.

Καμένες ελπίδες

 Από την Ηλεία έως το μαρτυρικό Μάτι και από τη βόρεια Εύβοια έως τη Ρόδο που κατακαίγεται εδώ και πέντε ημέρες, το μέλλον ολόκληρης της πατρίδας μας τυλίγεται στις φλόγες και το κράτος στέκει απαθές να κοιτάζει την καταστροφή σαν σύγχρονος Νέρωνας.

Αυτό που ζούμε κάθε καλοκαίρι είναι ένας ακήρυχτος πόλεμος. Αντί για σειρήνες πολέμου, ηχούν παντού σειρήνες πυροσβεστικής. Αντί για βομβαρδισμούς, έχουμε γιγάντιες πυρκαγιές που αφήνουν πίσω τους καπνισμένα ερείπια. Αντί για πρόσφυγες, έχουμε απομακρύνσεις χιλιάδων κατοίκων και τουριστών που τρέχουν να σωθούν από τον πύρινο όλεθρο. Αντί για πολεμικά ανακοινωθέντα, έχουμε καθημερινές ανακοινώσεις από την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική.

ΒΙΝΤΕΟ: Να κάνουμε Αγρυπνίες και Λιτανείες για τις φωτιές

 

https://youtu.be/a3L8O3hD2z4

Να ζητάμε από το Θεό, να μην αμελούμε, να αγρυπνούμε, να προσευχόμαστε.

πηγή: https://www.triklopodia.gr/

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Δεν είναι όλοι για όλα... - Ελευθέριος Ελευθεριάδης


Δεν είναι όλοι για όλα.

Για αυτό μην πιέζεις κανέναν και για τίποτα και μην απαιτείς να γίνει ο άλλος κάτι που δεν είναι.
Έχουμε κάτι στο νου μας οι άνθρωποι και θέλουμε ντε και καλά να το επιβάλλουμε και στους άλλους.
Και κάπως έτσι χαλάνε οι σχέσεις. Απογοητευόμαστε. Γινόμαστε μικροί τύραννοι. Δημιουργούμε προσδοκίες, που είναι αδύνατον να ικανοποιηθούνε.

Ο Θεός όμως μας έπλασε ελεύθερους. Ελεύθερους και μοναδικούς.
Καθένας λοιπόν από εμάς, έχει χρέος να σέβεται τη μοναδικότητα αλλά και την ελευθερία του κάθε ατόμου.

Δεν είναι όλοι για όλα.

Και αυτό δεν είναι κακό.
Για αυτό μην πιέζεις κανέναν και για τίποτα και άφηνε τους ανθρώπους δίπλα σου, ελεύθερα να αναπνέουν.