Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Ανακοίνωση της υποψήφιας Ευρωβουλευτού Μαρίας Χατζή

 


Φίλες και φίλοι, συμπατριώτες μου Έλληνες,

Όσα συμβαίνουν και αποφασίζονται στην Ευρώπη μας αφορούν άμεσα. Οι Ελληνικοί νόμοι στην πλειονότητά τους είναι απηχήματα και απότοκα αποφάσεων που λαμβάνονται στα έδρανα και στα γραφεία των Βρυξελλών. Δεν μπορούμε λοιπόν να είμαστε αμέτοχοι σε αυτή την πραγματικότητα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του εφησυχασμού.

Το διακύβευμα των φετινών ευρωεκλογών είναι τεράστιο. Η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η Ευρώπη της ευημερίας που οραματίστηκαν αυτοί που την έστησαν. Υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας. Διορισμένοι γραφειοκράτες κομισάριοι, που κανείς δεν εξέλεξε, ορίζουν το μέλλον και τις τύχες μας, “αποφασίζουν και διατάσσουν” για ζητήματα ζωής και θανάτου, χωρίς να λογοδοτούν πουθενά. Τα διάφορα “λόμπι” κόβουν και ράβουν. 

Άφρονες και παρανοϊκές πολιτικές έχουν σακατέψει (και θα γίνει ακόμα χειρότερο) την πρωτογενή παραγωγή, ειδικά την γεωργική. Έχουν δημιουργήσει μια στρεβλή και αλλοπρόσαλλη “πράσινη ανάπτυξη”, οδηγώντας σε ενεργειακή κρίση, με κέρδη για τους λίγους και βάρη για τους πολλούς. Το φάσμα της φτώχειας εμφανίζεται πάλι.

Η ελευθερία του λόγου φιμώνεται, η προσωπική ζωή παραβιάζεται, οι παραδοσιακές αξίες μας περιφρονούνται, η κοινωνική σύγχυση και η κρίση ταυτότητας μεθοδεύονται. Αλλογενείς πληθυσμοί κατακλύζουν την ήπειρο, εκτοπίζοντας τους αυτόχθονες και επιβάλλοντας τα δικά τους ήθη.

Και το χειρότερο, άφρονες και παρανοϊκές πολιτικές κινδυνεύουν να ανοίξουν την πόρτα του φρενοκομείου, να μας φέρουν στο χείλος του πολέμου, ενός αναίτιου και ανεξήγητου πολέμου, που θα μας συμπαρασύρει όλους, με ορατό πια τον εφιάλτη μιας πυρηνικής καταστροφής.

Η βούληση των λαών και των εθνών που συγκροτούν την Ε.Ε. παρακάμπτεται επιδεικτικά. Ειδικά των μικρότερων, όπως εμείς. Αυτό δεν είναι ανεκτό και πρέπει να σταματήσει. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ένα όχημα για την ανάσχεση αυτού του κατήφορου, αρκεί να στελεχωθεί από τα κατάλληλα άτομα. Στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες οι λαοί ήδη έχουν αρχίσει να αντιδρούν έντονα, και αυτό θα φανεί άμεσα στις επικείμενες ευρωεκλογές.


Φίλες και φίλοι, συμπατριώτες μου Έλληνες,

Είμαι η Μαρία Χατζή. Είμαι 28 ετών. Γόνος πολύτεκνης οικογένειας, του Γεωργίου και της Σμαράγδας, μεγάλωσα στην ακριτική Φλώρινα. Μετά από πολυετή απουσία μου στο εξωτερικό (Ιταλία), τώρα ζω στην Θεσσαλονίκη. Εργάζομαι ως αεροσυνοδός, και είμαι τελειόφοιτη Γεωπόνος του Α.Π.Θ. Στις φετινές ευρωεκλογές συστρατεύομαι με την ΝΙΚΗ ανταποκρινόμενη στην τιμητική πρόσκληση για ένταξη στο ψηφοδέλτιό της.


Φίλες και φίλοι, συμπατριώτες μου Έλληνες,

Είμαστε όλοι άνθρωποι, εικόνες Θεού μοναδικές, έχουμε ελευθερία δοσμένη από τον Δημιουργό μας, έχουμε αξία και αξιοπρέπεια, έχουμε όνειρα και λαχτάρες ζωής, έχουμε μνήμη και ιστορία, έχουμε ιερά και όσια, έχουμε ταυτότητα, έχουμε πολιτισμό μοναδικό και ζηλευτό. Έχουμε παρελθόν και μέλλον. Και θα παλέψουμε για αυτά. Δεν μας πρέπει τίποτα λιγότερο.

Σας κοιτώ στα μάτια, καθαρά και ανθρώπινα, και σας ζητώ να μας εμπιστευτείτε, εμένα και τους υπολοίπους 41 συνυποψηφίους μου του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ, για την εκπροσώπηση των Ελληνικών συμφερόντων, και μόνο αυτών, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Εμείς στην ΝΙΚΗ δεν είμαστε καριερίστες πολιτικοί, ούτε γόνοι “τζακιών”, ούτε παιδιά του κομματικού σωλήνα. Δεν προσκυνάμε κανένα, δεν εξαρτόμαστε από κανένα, δεν χαριζόμαστε και δεν πουλιώμαστε σε κανένα. Είμαστε σάρκα από την σάρκα του Λαού, ζυμωμένοι με την ζωή, καταξιωμένοι ο καθένας στο μετερίζι του, με ανησυχία και αγωνία για την όμορφη και πολύτιμη Πατρίδα μας. Καταθέτουμε ο καθένας μας ότι καλύτερο έχει, ότι περισσότερο μπορεί στην υπηρεσία της, χωρίς να προσδοκούμε πλούτη και οφφίκια. «Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής» (*). Μοναδική μας αμοιβή η χαρά να δούμε αυτή την Πατρίδα να ευημερεί, να την παραδώσουμε καλύτερη και τιμιότερη στα παιδιά μας.

Φίλες και φίλοι, συμπατριώτες μου Έλληνες, αυτή την Κυριακή σας καλώ να συμπορευθούμε στον καλόν αγώνα. Κάθε σας ψήφος είναι για εμάς τιμή και ευθύνη .


( ΥΓ: Είναι παράκληση δική μου και των υπολοίπων συνυποψηφίων, την ερχόμενη Κυριακή να αποφευχθούν ει δυνατόν οι “μονοσταυρίες”, για να τιμηθούν όσο γίνεται περισσότερο τα αξιολογότατα άτομα που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της ΝΙΚΗΣ. Ο αγώνας μας είναι συλλογικός και όχι ατομικός)


(*) Κυριάκος Μάτσης, εθνομάρτυρας της ΕΟΚΑ, Κύπρος 1956.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου