Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Δεν είναι αργά για συγγνώμη κ. Μόσιαλε

 


Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Γιανναράκης 

Ιεροκήρυκας Ι.Μ .Αρκαλοχωρίου


Και έρχεται ο κ. Μοσιαλος επιστήμονας ο οποίος αγωνίζεται κατά του covid19 και ακυρώνει την ενσάρκωση του άκτιστου λόγου.

Ακυρώνει αυτή την εορτή των Χριστουγέννων όπου εκατομμύρια χριστιανών και μη εορτάζουν σε όλο τον κόσμο. Είτε τα Χριστούγεννα έχουν εμπορικό, η κοινωνικό, η πνευματικό περιεχόμενο. 

Ακυρώνει και προσβάλει το θρησκευτικό συναίσθημα των χριστιανών, ισοπεδώνοντας την πίστη μας, με πρόσχημα την ελευθερία του λόγου.

Ασεβής και προσβλητικός αλλά και προκλητικός αφού επιλέγει να αναρτήσει  αυτό το κατάπτυστο σκίτσο που προσβάλλει το πρόσωπο της μητέρας Παναγίας μας, παραμονή της γεννήσεως του Κυρίου μας.

Όμως πάνω από όλα προσβάλλει τον ίδιο του τον εαυτό και αυτό εξευτελίζεται  προβάλλοντας την αθεΐα του ως ελευθερία λόγου και έκφρασης όχι με επιχειρήματα αλλά με προσβλητικά σκίτσα. 

Σαφώς και οι πιστοί χριστιανοί δεν έχουν ανάγκη κανένα Μοσιαλο που από χτες πανηγυρίζουν οι θιασώτες της ελευθερίας γιατί είπε λέει τα αυτονόητα και ότι χάλασε το παραμύθι της εκκλησίας.

Οι χριστιανοί γνωρίζουμε το γεγονός και τις ευεργετικές  συνέπειες του στην ζωή μας  εκατοντάδες χρόνια τώρα.

Λυπάμαι γιατί ένας επιστήμονας με γνώση και εκπρόσωπος λέει της χώρας μας στα διεθνή φόρα προσβάλλει τόσο βάναυσα την ορθόδοξη πίστη.

Λυπάμαι γιατί ένας επιστήμονας και καθηγητής δείχνει το ρατσιστικό του πρόσωπο κατά της πίστης.

Λυπάμαι γιατί ένας επιστήμονας και δεν βρήκε το θάρρος να ζητήσει ένα συγνώμη για την απρεπή ανάρτηση του από εκατομμύρια χριστιανούς.

Τα περί ταλιμπαν που λένε τα παπαγαλάκια είναι εκτός τόπου και χρόνου αν δουν τι έγινε στην Γαλλία με την ανάρτηση το Charlie Hebdo ποιοι σκότωσαν ποιους και πόσους.

Δεν είναι ποτέ αργά για μια συγνώμη.

πηγή: https://www.romfea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου