Η συζήτηση για την αξία της ανθρώπινης ζωής πριν από τη γέννηση παραμένει ένα από τα πιο ευαίσθητα και φορτισμένα ζητήματα της εποχής μας. Πρόσφατα, η υποψήφια για το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, Φράουκε Μπρόσιους-Γκέρσντορφ, που προτάθηκε από τους σοσιαλδημοκράτες του SPD, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με τις απόψεις της για την έκτρωση.
Σε άρθρο της το 2024, με τίτλο «Εγγύηση της ανθρώπινης ύπαρξης και δικαίωμα στη ζωή για το αγέννητο παιδί: Ανάγκη για μεταρρύθμιση», η 54χρονη νομικός υποστηρίζει ότι η αντίληψη πως η ανθρώπινη ύπαρξη ισχύει αυτομάτως για κάθε ανθρώπινη ζωή αποτελεί «βιολογιστικό-νατουραλιστικό σφάλμα». Συμπέρανε ότι υπάρχουν «βάσιμοι λόγοι» για να θεωρηθεί ότι η ανθρώπινη ύπαρξη ξεκινά από τη γέννηση.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι βαθύ: Πότε αρχίζει η ανθρώπινη ύπαρξη; Είναι η ζωή πριν τη γέννηση λιγότερο πολύτιμη; Και κυρίως, είναι δουλειά ενός νομικού να αποφασίζει για ένα ζήτημα που αφορά τη ζωή και τον θάνατο; Το παρόν άρθρο παρουσιάζει το «Το ημερολόγιο ενός αγέννητου παιδιού», ένα φανταστικό αλλά βαθιά συγκινητικό κείμενο που δημοσιεύτηκε αρχικά στο αμερικανικό περιοδικό Time. Μέσα από τις σκέψεις ενός αγέννητου παιδιού, που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα για την προγεννητική ανάπτυξη, το κείμενο φωτίζει τη θαυμαστή διαδικασία της ζωής.